19 / 05 / 2024

İL-SA çığ tünellerinin prefabrik işini yapacak!

İL-SA çığ tünellerinin prefabrik işini yapacak!

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'ndan (DAKA) aldığı hibe destekle makine ve ekipmanını yenileyen İL-SA Beton, Bahçesaray yolunda yapılan 'kar tünelleri'nin prefabrik işlerini yaptı. Firma, yine Bahçesaray yolunda prefabrik işleri yapacak...




Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'ndan (DAKA) aldığı hibe destekle makine ve ekipmanını yenileyen İL-SA Beton, Bahçesaray yolunda yapılan 'kar tünelleri'nin prefabrik işlerini yaptı. Firma, yine Bahçesaray yolunda planlanan 'Çığ tünelleri'nin prefabrik işlerini yapacak.


İL-SA Beton, prefabrik yapılar ön gerilmeli köprü kirişi alt yapı elemanları (borular, menfez, baca elemanları), çevre düzenleme elemanları (parke taşlan, bordur taşlan, karolar) üretimi ile faaliyet gösteriyor. 'kar tünelleri' ihalesinin 2011 yılında yapıldığını, 2012'de uygulamaya başladıklarını anlatan İL-SA Beton Yönetim Kurulu Başkam Fazıl Kaplan, "2013 yılının Ekim ayında Türkiye'nin ilk kar tünelinin prefabrik kısmını bitirdik. 2 kilometre uzunluğundaki 'kar tünelleri', önümüzdeki yıl dış kaplaması tamamladıktan sonra ulaşıma açılacak" diye konuştu. Bunun yanı sıra yine Bahçesaray yolunda 'çığ tünelleri' uygulamasını yapacaklarını kaydeden Kaplan, şöyle devam etti: "Bölgede devam eden bu tür bir proje yok. Ancak, kış aylarında çığın geldiği Erzurum, Kars, Tunceli ve Sivas bölgeleri de bu tür 'kar tünelleri'nin yapılabileceği alanlar. 


Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından bu bölgelere 'kar tünelleri'nin yapılması için bizimle irtibat kuruldu ve görüşmelerimiz devam ediyor. Yetkililer, Bahçesaray'da yaptığımız 2 kilometrelik işin bitimini görmek istiyor. Önümüzdeki yıl 'çığ tünelleri' projesini de hayata geçirerek, Türkiye'deki diğer bölgelere örnek bir proje sunmuş olacağız."


"Projelere devam edeceğiz" 


Vanlı bir firma olarak sadece taklit prefabriklerle değil, Ar-Ge çalışmalarıyla kendilerine has oluşturdukları projelerle gündemde olmak istediklerini ifade eden Fazıl Kaplan, "Bundan sonra daha değişik projelerimiz olacak. Bunun bir örneğini de 2014 yılında açıklayacağız" dedi. 


İL-SA Beton'un dünyadaki prefabrike yapı elemanlan teknolojisindeki gelişmeleri yakından takip ettiğini bildiren Kaplan, "İL-SA, Türk Standartlan Enstitisü (TSE) belgesi, ISO 9001, İller Bankası olur belgeleri ve OHSAS 18001 belgeli üretimi ile kalite ve müşteri memnuniyeti ilkelerinden ödün vermeden sektörde ilerleyişini sürdürüyor" açıklamasını yaptı. 


2002 de Van'da kurulan firmanın üretiminde 2006 yılından sonra büyük prefabrik yapı imalatlarının ileri düzeye geldiğini anlatan Kaplan, birinci fabrikada üretmiş oldukları baks menfez ve altyapı malzemelerini başta Doğu Anadolu, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki ülere pazarladıklanm kaydetti. Kaplan, "Şimdiye kadar da pazar çahşmalanmız devam ediyor. Prefabrik hangar, fabrika, bina gibi yapılan da Van'da pazarlamaya başladık. 2009 yılma kadar Van merkezde çalışmalarımızı sürdürdük. 2009 yılından sonra yine Muş, Bitlis, Ağrı, Hakkari bölgelerinde yeni kurulan fabrika, çiftlik ve idari binaları yaptık" diye konuştu. 


Dünya Bölge


Geri Dön