12 / 05 / 2024

İlaç raporu süresi uzatıldı mı? İlaç kullanım raporu kaç yıl geçerli?

İlaç raporu süresi uzatıldı mı? İlaç kullanım raporu kaç yıl geçerli?

İlaç raporunun geçerlilik süresine dair detaylar merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık raporlarının geçerlilik süresi hakkında yeni bir açıklama geldi. İşte detaylar!



SGK'nın yapmış olduğu açıklamada; "Kurumumuz tarafından daha önce 31 Aralık 2022 tarihine kadar süreleri uzatılmış olan tüm ilaçların rapor süreleri 30 Haziran 2023 yılına kadar uzatılmıştır. İlaçları, SUT hükümlerine uygun olarak şekilde düzenlenmiş olan hekim reçetesi karşılığında sözleşmeli eczanelerden alabilirsiniz" denildi. İşte ayrıntılar…

İlaç raporu süresi uzatıldı mı? İlaç kullanım raporu kaç yıl geçerli?

İLAÇ RAPORU SÜRESİ UZATILDI MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Kronik hastalığı sahip olan ve sürekli ilaç kullanan vatandaşlara engelli vatandaşlarımızı korumak için 2020 yılında başlatılan rapor geçerlilik süresini uzatma uygulaması hala devam ediyor. Son olarak geçerlilik süresi 30 Haziran tarihine kadar uzatılmıştı.

Raporunu hala yenileme olasılığı bulamayan, güçlük yaşaması muhtemel vatandaşlarımız olduğundan mağduriyet yaşanmaması için ile süreli sağlık raporlarının geçerlilik süreleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar tekrardan uzatılmıştır. Raporlar, bu tarihten sonra kademeli olarak yenilenecek."

Bu zaman çerçevesinde her türlü ilk rapor, rapor yenileme ve yasal süresi içinde yapılan rapor itiraz başvuruları karşılanacak. Maluliyet tespiti, vergi indirimi ile kurumların sevki ile talep edilen kontrol muayenesi ve maluliyet rapor işlemleri de olağan şekilde devam ettirilecek.

RAPOR PARASINI HESABIMA NASIL AKTARILIR?

E-devlet şifresi olan vatandaşlar, sisteme giriş yaptıktan sonra şahıs ödemelerinden yeni hesap tanımla butonuna tıklar ve hesap tanımlama yapabilirler. Bu şekilde rapor alındığı zaman Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından adına yapılacak tüm ödemeler direk bu hesaba aktarılır.

Rapor parasını hesabıma nasıl aktarabilirim? Yatmayan rapor parası nasıl alınır?

Rapor parası maaş hesabına nasıl yatar? Rapor parası nasıl alınır?


Geri Dön