21 / 05 / 2024

‘İlk benden duyacaksınız’ dedi açıkladı! Asgari ücrette yeni rakam!

‘İlk benden duyacaksınız’ dedi açıkladı! Asgari ücrette yeni rakam!

Milyonlarca vatandaşın takip ettiği yeni asgari ücret zammı için bir iddia daha geldi. Asgari ücretin ne kadar yükseleceği merakla takip edilirken Sosyal Güvenlik Uzmanı Ersin Konar'dan herkesi heyecanlandıran bir rakam geldi.



‘İlk benden duyacaksınız’ dedi açıkladı! Asgari ücrette yeni rakam!

10 BİN TL İDDİASI

Sosyal Güvenlik Uzmanı Konar, "İlk benden duyacaksınız" diyerek "Ben asgari ücretin Ocak ayı itibarıyla 10 bin liraya sabitleneceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Ersin Konar, hükümetin taşın altına elini koyacağını ve işverene büyük oranda destek getireceğini tahmin ettiğini de ifade etti.

ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli iddiaların konuşulduğu asgari ücrete yapılacak olan zam konusunda, "Asgari ücret zammı ile ilgili bundan öncekilerden çok daha farklı bir şekildeki hazırlık içerisindeyiz" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri ise milyonlarca insanı heyecanlandırdı.

ASGARİ ÜCRETE EN KAPSAMLI MÜDAHALE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den asgari ücret açıklaması geldi. Bilgin, "Asgari ücrete aralık ayında toplumu enflasyon karşısındaki tahribattan koruyacak en kapsamlı müdahaleyi yapacağız" diye konuştu.

Türkiye tarihinde ilk defa asgari ücrette yüzde 50 artış yaptık ama daha önemlisi bütün ücret türü gelirlerden verginin kaldırılması oldu, sonra aritmetik bir ortalamayla yüzde 80 bir zam yaptık, kümülatif olarak yüzde 95'e takabül ediyor. Yeterli mi? Bu enflasyon karşısında yetersiz. Aralıkta yeniden asgari ücret komisyonu toplanacak, bir araya geleceğiz. Bu tahribatı, enflasyonun emekçiler üzerindeki tahribatını ortadan kaldıracak bir düzenleme yapacağız" ifadelerini kullandı.

ENFLASYONUN ÜZERİNDE ARTIŞ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’de katıldığı bir televizyon programında asgari ücret hakkında yeni açıklamalarda bulundu. “Şimdiye kadar asgari ücretliler enflasyona ezdirilmedi ve bu yıl da aynı şekilde bir artış olacak. Asgari ücretteki artış enflasyonun üzerinde olacak." ifadelerini kullandı.

Carrefoursa, Migros ve A101’de dev kampanya! Ayçiçek yağı 40 TL oldu! Hemen bakın! 23 Ekim 2022 fiyat listesi..

Ziraat Bankası faizsiz çiftçi kredisi ne kadar? Faizsiz çiftçi kredisini hangi bankalar veriyor?

Kadroya geçen taşeron işçiye çok kötü haber! EYT’den sonra maaşınız yarı yarıya düşebilir!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön