18 / 07 / 2024

İmalat sanayinde pozitif gelişme! İvme yukarı yönlü

İmalat sanayinde pozitif gelişme! İvme yukarı yönlü

İmalat PMI ocak ayında 50'nin üstüne çıkarak 11 ay geçince sektörde zayıf da olsa yeniden büyümeye işaret etti.




Girdi ücretleri enflasyonu ocakta altı ayın en hızlı yükselişini yaşadı. Bu artışta etkili olan ana nedenlerden biri asgari ücretin yükseltilmesi olurken, hammadde ücretleri ve TL zayıf seyri de maliyet yükselişlerinde rol oynadı.

PMI değerlerini değerlendiren S&P Global Ekonomi Direktörü Andrew Harker, "Son PMI anketi imalat sektörünün yakında büyümeye dönebileceğine işaret etti. icraat şartları ocak ayında sürdürülebilir kalırken, talebin iyileştiği işaretleri ve üretim ile yeni siparişlerde yukarı yönlü hareketlerin görülmesi gelecek aylarda büyüme kaydedilebileceği yönünde umut veriyor." dedi.

İmalat sanayinde pozitif gelişme! İvme yukarı yönlü

SEKTÖRLERİN ÇOĞUNDA ÜRETİM ARTTI

Anket içeriğince takip edilen on sektörden sekizinde üretim ocak ayında yükseldi. Üretimin yavaşlama kaydettiği iki sektör ise gıda ürünleri ve tekstil oldu.

Özellikle tekstil sektöründe belirgin yavaşlama yaşanırken, üretimin en kuvvetli yükseliş gösterdiği sektör elektrikli ve elektronik ürünler sektörü oldu.

Son 31 ayın en çok büyüme hareketinin görüldüğü sektör olma özelliği taşıyan elektrikli ve elektronik ürünler, yeni siparişlerde de en hızlı genişlemenin kaydedildiği sektör oldu.

Süt satışlarında şok gelişme! TİGEM'de zarar etti

Bankalar faizi yüzde 30'a çıkarmaya başladılar! İlk adımı o banka attı

Bunu yaparsanız faturalar 2'ye katlanır! İşte almanız gereken önlemler


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön