25 / 12 / 2024

İmamoğlu Ankara ve Konya'dan sonra şimdi İstanbul'da şube açıyor!

İmamoğlu Ankara ve Konya'dan sonra şimdi İstanbul'da şube açıyor!

1992 yılından bu yana baklava üretip satan Gaziantepli Resul Deştiler, geçen yıl kurduğu Gaziantepli Meşhur Baklavacı İmamoğlu şirketiyle çıtayı yükseltti. Yaklaşık bir yılda 10 şube- ye ulaşan Deştiler’in şimdiki hedefi, franchising sistemiyle 100 mağaz



Resul Deştiler, daha önce Ankara’da çeşitli ortaklıklarla sürdürdüğü baklava üretimine aile üyelerini dahil ederek daha “hedef’ odaklı bir yapı oluşturmuş. Ailenin geçmişinden, kökeninden yola çıkarak “Gaziantepli Meşhur Baklavacı İmamoğlu” ya da kısa adıyla “Baklavacı İmamoğlu” unvanını kullanmaya başlamış. Halen firmada Deştiler ailesinin 10 üyesi çalışıyor. Resul Deştiler, erkeklerin baklava açtığını, kadınlarınsa kasaya bakıp muhasebe işlerini yürüttüğünü anlatıyor.

YAKINDA İSTANBUL'A GELİYOR

Deştiler ailesinin öncelikli amacı Baklavacı İmamoğlu’nu yaygın ve güçlü bir marka haline getirmek. Firmanın halen biri Konya’da, diğerleri Ankara’da olmak üzere 10 şubesi bulunuyor. Resul Deştiler, şubelerin çoğunun franchise

şeklinde açıldığını söylüyor. Önümüzdeki dönemde de yine franchising sistemiyle başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde şubeler açılacak. Baklavacı İmamoğlu’nun baklavaları Ankara’daki merkezde aile üyesi ustalar tarafından üretiliyor.Sonra da yine şirketin araçlarıyla şubelere ulaştırılıyor. Böylece üretilen baklavada standart sağlanıp kaliteden taviz verilmemiş oluyor.

Resul Deştiler, bu standardı koruyup sürdürebilmek için  Ankara  ve yakın çevresindeki illerde şubeleşmeye öncelik verdiklerini söylüyor. Baklavacı İmamoğlu, önümüzdeki 5-7 yıl içinde şube sayısını 80-100 arası bir sayıya ulaştırmayı planlıyor.

YAPI KREDİ'DEN DESTEK ALDI

Resul Deştiler, bu işi aile bireylerinden bağımsız yaparken iki ortaklık kurmuş. Ancak ikisi de anlaşmazlık nedeniyle sona erince tek başına hareket etmeye karar vermiş. İşte bu noktada yolu Yapı Kredi ile kesişmiş. Bir arkadaşının önayak olması sayesinde Yapı Kredi şube müdürüyle bir araya gelmişler ve böylece bankanın yönlendirmesiyle yatırım kararım netleştirmiş. Resul Deştiler, şirketinin kuruluş aşamasını şöyle anlatıyor:

“Yapı Kredi’den sadece kredi almadım, bankanın çek karnesini de kullandım. Halen de kullanıyorum. Daha önce çok sayıda bankayla çalışmıştım. Ancak bu önemli yatırımı yaparken Yapı Kredi’nin bana danışmanlık hizmeti vermesi ve yönlendirerek daha cazip şartlarla bankacılık ürünlerinden faydalanmamı sağlaması beni çok etkiledi.”


Bu İmam başka İmam

Resul Deştiler, Gaziantep kökenli. Peki "İmam" ismi nereden geliyor. İmam Çağdaş ya da içinde "İmam" veya "İmamoğlu" geçen markalarla bir ilgisi var mı? Bu kadar "İmam" varken neden başka bir unvan tercih etmemiş. Deştiler, bu soruları şöyle cevaplıyor:

"Babamın adı imam olduğu için firmamızın unvanını da 'İmamoğlu' yapmak istedim. Ancak bu ve buna benzer çok sayıda firma olduğu ortaya çıktı. Ben de bunun üzerine Gaziantepli Meşhur Baklavacı İmamoğlu ismini tescil ettirdim."


Para(ekonomi dergisi)




Geri Dön