11 / 05 / 2024

İmamoğlu duyurdu! İşte İstanbul’daki hasarlı ve ağır hasarlı bina sayısı!

İmamoğlu duyurdu! İşte İstanbul’daki hasarlı ve ağır hasarlı bina sayısı!

Asrın deprem felaketini yaşayan Türkiye’de, büyük sarsıntının ardından en çok merak edilen şehir İstanbul için de ürküten bir uyarı geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehirde yıkılma tehlikesi bulunan bina sayısını açıkladı.



"İSTANBUL’DA AĞIR VE ÇOK HASARLI 90 BİN BİNA BULUNUYOR!”

İstanbul’un yapı envanterine ilişkin açıklamalarda bulunan İmamoğlu, İBB'nin kendilerinden önceki dönemde bitirdiği envanterde 40 bin ila 50 bin riskli yapıdan bahsedildiğini hatırlatarak, “Ancak bizim yaptığımız çalışmada şu an itibariyle ağır ya da çok hasarlı, yani yıkılma tehdidiyle karşı karşıya olan 90 bin yapı olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

İmamoğlu duyurdu! İşte İstanbul’daki hasarlı ve ağır hasarlı bina sayısı!

“80 SENE DAHA ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR!”

Bunların içinde konutun haricinde iş yerlerinin de bulunduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Çok hızlı hareket etmemiz gerektiğinin farkındayız. İBB ya da hükümet, İstanbul’da 1999’dan sonra birçok şey yapmış ancak hepsini topladığımızda 80 sene daha çalışmamız gerekiyor ki yapı stoğunu güçlü hale getirelim” ifadelerini kullandı.

Deprem konusunun, İstanbul'un can meselesi olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Bu konu merkezi bir mekanizmayla yönetilmeli. Biz bu teklifi hükümete, bakanlığa getirirken 'Tabii ki bu işin başında siz olacaksınız' dedim. Ancak tek başınıza yapamazsınız. Bunun için bir kurul oluşmalı ve bu ısrarımızı devam ettiriyoruz. Taslağımızı da sunduk. Bu mesele acil bir meseledir, akşamı sabahı bile yok. Söz konusu sistemin İstanbul için elzem olduğunu defalarca tekrarladık. Bu işin sadece kurul boyutu da yok. Öyle binalar biliyorum ki bina çürük ve çok yakınlarım oradan taşınmış ama binayı boşaltması 3 yıl sürdü. Eğer bina çürükse orası boşaltılmak zorunda” şeklinde konuştu.


Geri Dön