29 / 04 / 2024

İmar affı başvuru süresi!

İmar affı başvuru süresi!

Ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılmış yapılara imar affı kapsamında yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, imar affı başvuruları ne zaman?



31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılmış yapılara imar affından yararlanılarak yapı kayıt belgesi alınabiliyor.

Aynı zamanda, bu yapılara su, elektrik ve doğalgaz bağlanabiliyor. Yargı ve belediyelerdeki iş yükünün azaltılabilmesi için alınmış yıkım kararlarından ve tahsil edilmeyen para cezalardan da vazgeçiliyor.

Geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe giren imar affı için başvurular Bakanlığın yetkilendireceği kuruluşlara yapılabildiği gibi, e-devlet üzerinden de yapılabiliyor.

Maliklerin yarısının muvafakatinin bulunması halinde yapı kullanma izin belgesi aranmaksızın cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edilebiliyor.

İmar affı başvuru süresi

İmar affı başvuruları 8 Haziran 2018 tarihinde başlıyor. Yapı kayıt belgesi alınabilmesi için en son 31 Ekim 2018 tarihinde başvuru yapılabilecek. Buna göre ruhsatsız yapılar için 4 buçuk ay gibi bir süre bulunuyor.

Yapı kayıt belgesi alabilmek için konutlar için yüzde 3, ticari kullanımlı yapılar için yüzde 5 ödenmesi gerekecek. Başvuru bedelleri Maliye Bakanlığı’na bağlı vergi daireleri ile mal saymanlıklarına ödenecek.

 

30 soruda imar affı 2018!

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön