15 / 05 / 2024

İmar affı çıkacak mı? İmar affı ne zaman çıkacak? Binlerce mağduru ilgilendiriyor!

İmar affı çıkacak mı? İmar affı ne zaman çıkacak? Binlerce mağduru ilgilendiriyor!

Milyonlarca insan 'İmar affı çıkacak mı?, İmar affı ne zaman çıkacak?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Peki imar affında son durum ne? İşte ayrıntılar...



BBP Genel Başkanı ve  Ankara  Milletvekili Mustafa Destici tarafından TBMM'ye imar barışına ilişkin bir kanun teklifi sunuldu. Sunulan teklif kapsamında, Hazine arazisini işgal edenler, kaçak ev, villa yapanlar, kaçak kat çıkanların af kapsamına alınması öngörülüyor. 

Kaçak yapı inşa eden ancak imar barışından yararlanamayan milyonlarca yapı sahibi yeni bir düzenlemeyi dört gözle beklerken, imar barışının çıkıp çıkıpmayacağı da merak konusu oldu. 

İmar affı çıkacak mı? İmar affı ne zaman çıkacak? Binlerce mağduru ilgilendiriyor! 

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından Meclis'e sunulan yasa teklifinin gerekçesinde, "Yüzbinlerce vatandaşımız ve binlerce aile iptal edilen yapı kayıt belgeleri neticesinde; idari para cezaları, yıkım kararları ve haklarında açılan ceza davaları sebebiyle telafisi güç mağduriyetler yaşamaktadırlar. Barınma ihtiyacını karşılamak üzere özel mülkiyetler üzerine yapılmış ve yapı kayıt belgesi almış, bir kısım yapı kayıt belgesi iptal olmuş ve iptal olma aşamasında olan yapılar; kamu zararı, iskan ve imar yönünden incelenmek sureti ile yapı sahiplerinin yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi amaçlanmaktadır" ifadeleri kullanıldı. 

2018 yılında, 31 Aralık 2017'den önce yapılmış, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların imar ve iskan sorununun çözüme kavuşması için imar barışı düzenlemesi uygulamaya alınmıştı. Yapı kayıt belgesi almak için bedelin en az yüzde 25'inin  ödenmesi gereken uygulama kapsamında,  geri kalan ödeme için verilen süre ise 31 Aralık 2019 tarihinde bitti. Bu nedenle, Kaçak yapı inşa eden ancak imar barışından faydalanamayan milyonlarca yapı sahibi yeni bir düzenleme için beklemedeydi. 

İmar affı ile ilgili verilen kanun teklifi henüz değerlendirme aşamasında. 

TOKİ'den Kanal İstanbul manzaralı 1.751 yeni konut geliyor! Dev projeler için ÇED süreci başladı!

Türkiye, konut sektöründeki yeni yatırımlarla büyümeye devam edecek!

Kira fiyatlarını düşürecek yeni formül! 3+1 dairede kirayı 4 bin liraya


Geri Dön