19 / 05 / 2024

İmar Yönetmeliği’nin tartışmalı maddesi için yürütmeyi durdurma kararı! 

İmar Yönetmeliği’nin tartışmalı maddesi için yürütmeyi durdurma kararı! 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’nın, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde uygulanan konut üretimini artıran değişikliğin iptali amacıyla açtığı davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. Danıştay, söz konusu davada yürütmeyi durdurma kararı aldı. 



Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, bu düzenlemeye karşı çıktıklarını dile getirdi. 

Gürkan Akgün, konuya ilişkin yaptığı son dakika açıklamasında, "İmar planlarında belirlenen nüfusun belirsiz bir şekilde katlanacağını, yoğunluğun artacağını, zaten eksik olan altyapı, park, eğitim, sağlık gibi yeni ihtiyaçları doğuracağını, lüks ofislerin, lüks konuta dönüşmesinin merkezdeki konut fiyatlarını arttıracağını, asıl odaklanılması gereken barınma sorununu çözmeyeceğini, rant odaklı bu şehircilik anlayışının kentlerimizi sürekli bir krize soktuğunu, bir avuç insanın sorununu çözmek için kamuya ve vatandaşlarımıza ek maliyetler, zorluklar getireceğini söylemiştik" diye konuştu ve İBB Başkanlığı olarak bu olumsuzlukların önünü açan maddenin iptali için dava açtıklarına vurgu yaptı. 

İmar Yönetmeliği’nin tartışmalı maddesi için yürütmeyi durdurma kararı! 

Gürkan Akgün, konuya ilişkin "Zaman geçti, buna göre işlemler de yapıldı belki ama yine de Danıştay, gerekçelerimizi haklı bularak, bu yönetmelik değişikliğinin yürütmesini durdurdu" açıklamasında bulundu. 

Danıştay, yönetmeliğe dahil edilen geçici 5'inci maddenin mevzuata uygun olmadığına, uygulanması durumunda kentsel haklar ve planlama standartları yönünden giderilmesi güç zararların oluşmasına sebep olacağına hükmetti. Bu kapsamda yürütmeyi durdurma kararı alındı.

Fiat Pratico'ya bu ay da 10 bin TL indirim geldi! Pratico'nun Mayıs 2023 fiyatları ne kadar?

SSK ve Bağkur'lu 4A, 4B, 4C'li emekli ne kadar maaş alacak? En düşük emekli maaşı ne kadar?

1.500 TL'ye yükselen gram altın tepetaklak oldu! Nedeni ortaya çıktı! Altın alalım mı, bekleyelim m?

Son dakika! İstanbul'da dolar ve Euro fiyatları ilçeden ilçeye değişiyor! 

Geri Dön