17 / 05 / 2024

İmaş Makine, Afrika yatırımlarına hız verdi!

İmaş Makine, Afrika yatırımlarına hız verdi!

Kurulduğu günden bu yana 70'e yakın ülkede un, irmik ve mısır unu fabrikalan kuran İttifak Holding'in makine şirketi İmaş, Batı Afrika ülkelerinden Gabon'u da referanslan arasına ekledi




Kurulduğu günden bu yana 70'e yakın ülkede un, irmik ve mısır unu fabrikaları kuran İttifak Holding'in makine şirketi İmaş, Batı Afrika ülkelerinden Gabon'u da referansları arasına ekledi. Makine sektörünün geleceğine dair öngörüleri paralelinde planladığı hedef ve projeleri ile kurumsal gelişimi ve büyümesini sürdüren İmaş Makine, dünyanın farklı pazarlarındaki değişken müşteri taleplerini tespit ederek kalite ve verimlilik ekseninde çözümler geliştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl, 9 adet anahtar teslimi tesis ve bunun dışında yapılan makine ve ekipman satışlarıyla toplamda günlük 3 bin 500 ton öğütme kapasitesi devreye alan şirket, Batı Afrika ülkesi Gabon'da büyük bir projeye start verdi. 


Değirmen binasının çelik konstrüksiyon ve cephe-çatı kaplamasını holdingimizin inşaat şirketi Seha Yapı üstlendi. Bu bakımdan grup sineıjimizi daha önceki projelerimizde olduğu gibi Gabon'a da yansıtacağız." dedi. 

Gabon'daki projelerinin bölge ülkelerinden Nijerya'da kurduklan 600 tonluk değirmenden sonra şirketleri için güçlü bir referans olacağım belirten Lamcı, İmaş'ın bölgedeki etkinliğini artıracağı yeni projelere de imza atacağını vurguladı. Lamcı, "Orta ve Batı Afrika'da gıda alanında önemli bir yere sahip olan müşterimizle, bölgedeki diğer değirmen yatırımlarında da birlikte çalışmayı arzu ediyoruz" şeklinde konuştu. Günümüzde değişen beslenme alışkanlıklan ile birlikte ihtiyaç haline gelen arpa irmiği, arpa unu, çavdar unu, yulaf unu, nohut unu ve tam buğday unu gibi tesisler için geliştirdikleri özgün çözümlerini de müşterilerine sunduklarını söyleyen Lamcı, "Değirmen tesislerinde kullanılan eneıji miktarını düşürmek, çalışmalarımızda hassasiyetle üzerinde durduğumuz bir husus. Sadece yüzde 5'lik eneıji tasarrufu bile bir değirmenciye sürdürülebilir rekabet gücü sağlıyor. O yüzden geliştirdiğimiz her yeni üründe eneıji verimliliğine çok büyük önem veriyoruz" diye konuştu. Lamcı, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Nijerya'dan sonra Senegal'de de bir füara katılacaklarını ifade ederek Orta ve Batı Afrika'ya özel bir önem verdiklerinin altını çizdi. 


Konya Yenigün


Geri Dön