04 / 10 / 2024

IMF: ABD uzun süre faiz artırımlarına devam etmeli!

IMF: ABD uzun süre faiz artırımlarına devam etmeli!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, ABD'de uzun süreli bir sıkı para politikasının gerekli olduğunu belirterek, "Enflasyonun yüzde 2 hedefine düşürülmesi için faiz oranlarının bir süre daha yüksek olması gerekecek" dedi.




MESTER: FAİZ ARTIŞI İHTİMALİ MASADA

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ise son enflasyon verisinin hayal kırıklığı yarattığını belirterek, “ Önümüzdeki toplantıda faiz artışı ihtimali masadaki yerini koruyor. Haziran ayındaki toplantıda her seçenek değerlendirilecek. Enflasyon rakamları hala çok yüksek ve endişe verici. İnatçı enflasyon ve artan tüketici harcamaları Fed’in fiyatları kontrol altına almak için daha fazla faiz artışı yapmasını gösteriyor. ABD’de PCE enflasyon verisi, enflasyonun yüzde 5’e yakın kalarak Fed’in yüzde 2 hedefinin oldukça üzerinde seyrettiğini ortaya koymuştu. Fed yetkilileri arasında faiz artışlarının devam edip etmemesi konusunda görüş ayrılıkları bulunuyor. Bazı isimler 13-14 Haziran’da yapılacak olan Fed toplantısında artışlara bir süre ara verilmesi yönünde açıklama yapmıştı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön