04 / 05 / 2024

IMF, bir ülkeyi daha uyardı: Bütçeni ayarla!

IMF, bir ülkeyi daha uyardı: Bütçeni ayarla!

IMF daha önce Türkiye’ye yaptığı uyarının ardından şimdi de Fransa'yı ikaz etti. IMF, Fransa’nın mali politikalarını bütçe açığını düşürmek için yeniden ayarlamasını istedi.



Fransa, jeopolitik risklerin körüklediği yüksek enflasyon ile mücadele ederken işsizliği tırmandırmamak için ciddi bir kaynak ayırdı. Fransa, bu hedef için bir yıla yakın zamandır GSYH'nin yüzde 2'sinden fazla harcama yaptı.

Fransa'da, hükümetin bedeli ne olursa olsun düşüncesiyle riskleri göze alarak işletmelerin kapanmasını önlemeye yönelik verdiği destek, bütçede taşınması zor büüyk bir yüke neden oldu.

IMF, TÜRKİYE’NİN ARDINDAN FRANSA’YA DA ÇAĞRI YAPTI

Uluslararası Para Fonu (IMF), Fransa'ya kamu borcunun artmaması için önümüzdeki yıldan itibaren mali politikalarını güncellemesi ve bütçe açığını düşürecek şekilde ayarlaması çağrısı yaptı.

FRANSA’NIN MALİ DURUMUNA İLİŞKİN RAPOR YAYINLANDI

Fransa'nın mali durumuna ilişkin olarak yayınlanan raporda, ülkenin 2023 yılının başından itibaren mali durumunu gözden geçirmesi gerektiği ve ekonomisini konsolide etmesi talep edildi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) raporunda "Yaşanan 2 ekonomik kriz ve etkisi azalmış olsa da salgına yönelik destekler Fransa'nın 2023 yılı kamu bütçesini konsolide etmesini gerektiriyor." denildi ve Paris'in bunun yerine bütçe açığını düşürme hedefini 2024 yılına ertelediğine vurgu yapıldı.

Uluslararası Para Fonu (IMF), Fransa için 2023 yılı büyüme tahminini yüzde 0,75'te sabit bıraktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön