23 / 05 / 2024

IMF, bir ülkeyi daha uyardı: Bütçeni ayarla!

IMF, bir ülkeyi daha uyardı: Bütçeni ayarla!

IMF daha önce Türkiye’ye yaptığı uyarının ardından şimdi de Fransa'yı ikaz etti. IMF, Fransa’nın mali politikalarını bütçe açığını düşürmek için yeniden ayarlamasını istedi.



IMF'nin enerji tedbirlerinin uzatılması, şirketlere uygulanan vergi indirimi sebebiyle Fransa için 2023 yılı büyüme tahminini yüzde 0,75'te bıraktığı ifade edilen raporda, enerji desteği ve vergi indirimlerine yönelik bir ertelemenin bütçe açığını önemli ölçüde düşüreceği ifade edildi ve Fransa’ya çağrıda bulunuldu.

IMF’DEN FRANSA’YA TAVSİYE: EMEKLİLİK YAŞINI DÜŞÜR

Raporda, IMF'nin ayrıca hükümete, emeklilik yaşının düşürülmesi, işsizlik reformunun tamamlanması, fosil yakıtlar ve konut dahil itidalli harcamalara ve kamusal hizmetlere ilişkin yapısal reformlara ve yeni düzenlemelere odaklanması çağrısında bulunuldu.

IMF TÜRKİYE’Yİ DE UYARMIŞTI: FAİZİ ARTIRIN!

IMF heyeti 2022 yılı 4. madde değerlendirmesini tamamlayarak Türkiye’ye faiz artışı tavsiyesinde bulunmuştu. Türkiye’de enflasyonla mücadele için faiz artışı adımının önemine ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bağımsızlığına da vurgu yapılmıştı.

TOKİ 7 il için kura çekim tarihlerini açıkladı! 9 bin 132 konutun sahibi belli olacak!

EYT’de kıdem tazminatı krizi! Patronlar düzenlemeyi engellemeye mi çalışıyor? İşte son durum…

Gram altın fiyatları düşüşe geçti! Bundan sonra ne olacak? Hemen bakın…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön