03 / 05 / 2024

IMF'den şok dolar raporu! Yeni dalgaya hazır olun diyerek uyardı

IMF'den şok dolar raporu! Yeni dalgaya hazır olun diyerek uyardı

Uluslararası para fonu IMF, önümüzdeki günlerde yaşanabilecek yeni bir şok dalgasına karşı Avrupa'yı uyardı. Krizin pekçok Avrupa ülkesinin ekonomisinde kayıplara yol açacağı vurgulanarak enerji akışının aniden durabileceğine dikkat çekildi.



GELİRLER DÜŞECEK KÂRLILIK AZALACAK

Raporda, savaşın emtia fiyatlarında büyük artışlara ve arz yönlü bozulmalara neden olduğu belirtilerek, bunların enflasyonu daha da artıracağı ve hane halkı gelirleri ile firmaların karlarını azaltacağı kaydedildi.

Savaşın yeni risklere neden olduğu belirtilen raporda, "Uzun süreli bir savaş, Avrupa'ya kaçan mültecilerin sayısını artıracak, tedarik zinciri darboğazlarını artıracak, enflasyon üzerinde baskı yaratacak ve üretim kayıplarını derinleştirecektir." denildi.

Raporda, en endişe verici riskin Rusya'dan gelen, özellikle Orta ve Doğu Avrupa'daki birçok ekonomi için önemli üretim kayıplarına yol açacak enerji akışının ani durması olduğu bildirildi.

Savaşın salgının yarattığı politika zorluklarını ağırlaştırdığına dikkat çekilen raporda, politika yapıcıların görevlerinden birinin daha yüksek emtia fiyatları ve yeni enerji kaynakları dahil olmak üzere savaşın tetiklediği bu şoklara aşamalı olarak uyum sağlanmasını kolaylaştırmak olduğu aktarıldı.

IMF den şok dolar raporu! Yeni dalgaya hazır olun diyerek uyardı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön