03 / 05 / 2024

IMF'den şok dolar raporu! Yeni dalgaya hazır olun diyerek uyardı

IMF'den şok dolar raporu! Yeni dalgaya hazır olun diyerek uyardı

Uluslararası para fonu IMF, önümüzdeki günlerde yaşanabilecek yeni bir şok dalgasına karşı Avrupa'yı uyardı. Krizin pekçok Avrupa ülkesinin ekonomisinde kayıplara yol açacağı vurgulanarak enerji akışının aniden durabileceğine dikkat çekildi.



"PARASAL TEŞVİKİN GERİ ÇEKİLME HIZI EKONOMİK KOŞULLARA GÖRE DEĞİŞMELİ"

Otomatik mali istikrar sağlayıcıların serbestçe çalışmasına izin verilirken insani destek için ek harcamalar tahsis edilmesi gerektiği belirtilen raporda, enflasyon hedeflerin çok üzerinde seyrederken, para politikası normalleşmesinin rotasının korunması gerektiği vurgulandı.

Raporda, "Parasal teşvikin geri çekilme hızı, ekonomik koşullara göre değişmeli ve enflasyon beklentilerinin istikrarsızlaşma riski taşıdığı durumlarda daha hızlı ilerlemeli. Daha da önemlisi, politika yapıcılar ücret-fiyat sarmallarının ortaya çıkmasını önlemeli." değerlendirmesine yer verildi.

Doların değerini artıracak adım geldi! Türkiye'de doları olan yaşayacak borcu olana kötü günler bekliyor

İslam Memiş doların yükseleceği tarihi açıklayıp konut fiyatlarının düşeceği şartı açıkladı! TOKİ konutları bitiyor

Altın fiyatlarında yatırımcıyı zengin edecek 3 kritik bilgi açıklandı! Altın düşecek işte o zaman...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön