28 / 04 / 2024

İMKON, çimento zammına rekabetle dur diyecek!

İMKON, çimento zammına rekabetle dur diyecek!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yeni yılda çimentoya zammı kabul edemeyeceklerini, böyle bir zammın izahının olmayacağını söyledi....



İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yeni yılda çimentoya zammı kabul edemeyeceklerini, böyle bir zammın izahının olmayacağını söyledi. Tellioğlu, “Fiyat artışı uygulamaya koyulursa konuyu Rekabet Kurumu’na taşırız” dedi.

İnşaat sektöründe 2018'in en çok tartışılan konusu yeni yıla da damga vurdu. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yeni yılda çimento sektörünün zam yapmasını kabul edemeyeceklerini söyledi.

Yenişafak'ta yer alan habere göre, Tellioğlu yaptığı yazılı açıklamada, “2018’in Ocak ayından itibaren yüzde 37 zam yapan çimentocuların, aynı yılın sonunda 1 Ocak’ta uygulanmak üzere yüzde 40’lık fiyat artışı yapacakları söylenmekte. Birçok alanda indirim olduğu bugünlerde, bu fiyat artışlarının izahı mümkün değil. Bu duruma hükümetimiz izin vermemeli. Bu fiyat artışı uygulamaya koyulursa konuyu rekabet kurumuna taşıyacağımızı, buradan da çözüm bulunamazsa zaten duran inşaat sektöründe üyelerimize tamamen iş bırakma çağrısı yapabileceklerini söyleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haksız rekabet eleştirisi

Anadolu’daki müteahhitlerin yüksek girdi maliyetleri ve finansman sorunlarına mülkiyetlerini ipotek verme adına çözüm aradıklarını ifade eden Tellioğlu, “Anadoludaki müteahhitler çözümü böyle ararken bazı sermaye odaklarına müteahhitlik sınıfında değerlendirilerek sıfır maliyetli kaynak aktarılması ve onların talepleri doğrultusunda yasal düzenlemeler yapılması son derece üzücüdür. Taslağını hazırladığımız ve hükümete ilettiğimiz ‘Müteahhitlik Hizmet Yasası ve Odalaşma’ maalesef hükümette yeterli karşılık bulmamıştır. Kentsel Dönüşüm, İmar Barışı, İmar Yasası ve ilgili yönetmelikler maalesef uygulama karmaşası ile karşı karşıyadır. Bu manada çıkarılan yasal düzenlemelerin önemli bir kısmı maalesef sektörün sorunlarını tam çözemediği gibi farklı yeni sorunları tetiklemekte” dedi.

Tellioğlu, kamu müteahhitlerine yönelik tasfiye kararnamesinin, TBMM Genel Kurulu'nda kapsamı genişletilerek çıkarılmasını da talep etti.

 


Geri Dön