09 / 09 / 2024

İncir Evi mağazalarına 2010 yılında yenileri eklenecek!

İncir Evi mağazalarına 2010 yılında yenileri eklenecek!

Şentaş Tarım, 2007'de kurduğu İncir Evi satış noktasına, 2010'da birkaç yeni mağaza daha eklemeyi planlıyor



Yaklaşık 100 yıldır incir ticaretiyle uğraşan ve 1963'ten beri ihracat yapan Şentaş Tarım, iç piyasaya da ürün vermek için kurduğu İncir Evi mağaza modelini Türkiye geneline yaymaya hazırlanıyor. Şirket, 2007'de kurduğu İncir Evi satış noktasına, 2010'da birkaç yeni mağaza daha eklemeyi planlıyor.

Şen Ailesi olarak yaklaşık 100 yıldır incir ticareti ile uğraştıklarını anlatan Şentaş Tarım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Turan Şen, 2007'de eski işletme binasını İncir Evi adı altında satış noktasına dönüştürdüklerini söyledi. Şen, "Burada ihraç ettiğimiz ürünleri gerek dostlarımıza gerekse bu ürünleri sevenlere arz ettik. Önemli bir ayrıntı, burada sadece en iyi kalitede, aflatoksin kontrolü ve diğer tüm kalite kontrollerinden geçmiş ürünleri çok şık ambalajlarla satışa sunmamızdır" dedi.
 
Yeni mağazalar 2010'da
İncir Evi mağazalarının artırılması konusunda dikkatli adımlarla ilerlediklerini dile getiren Şen, "ürünlerimizin standartlaşması, beğenilerin şekillenmesi ve ticaretin hem satıcı hem de alıcı için elverişli bir hale gelmesi için" titizlikle çalıştıklarını vurguladı. "Bunun ardından gerek kendi açacağımız, gerekse franchise isteyen kişilere cevap vereceğimiz bir yapıyı kısa sürede hayata geçirmeyi düşünüyoruz" diye konuşan Şen, 2010'da birkaç mağaza açmayı planladıklarını, böylece hem İzmir'in farklı köşelerinde hem de başka illerde yeni İncir Evi mağazaları görebileceklerini dile getirdi. İç piyasada market ve toptancılara da ürün vermek için İncir Evi'nin dışında bir marka oluşturmayı planladıklarını dile getiren Şen, "Ayrıca internet sitemizden e-ticaret yolu ile alışveriş yapmak da mümkün olacak" bilgisini verdi.

Şen, İzmir, Ödemiş ve Germencik'teki işletmelerinde faaliyet gösterdiklerini ifade ederek, sezonluk yaklaşık bin kişiyi istihdam ettiklerini belirtti. Yılın koşullarına göre sadece kuru incirde 2 ile 4 bin ton ürün işlediklerini aktaran Şen, Türkiye'nin kuru incir ihracatının yüzde 10'a yakın bir miktarını kendilerinin gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.
 
BİR ASIRDIR İŞİN İÇİNDE
100 yılı aşkın süredir incirin ana iştigal konuları olduğunu dile getiren Tuncay Şen, şirketin tarihini şöyle anlatıyor: "Üç kardeş dedemizden gelen bu mesleğe öğrencilik yıllarımızda, babamıza yardımcı olarak başladık ve üniversite eğitimimizin ardından 1961 yılında ilk ihracat firmamızı Şen Kolektif Şirketi adı altında kurduk. İlk ihracatımız 1963 yılı sezonunda Avrupa'ya yaptığımız kuru incir sevkıyatı idi. 1983 yılında biz üç kardeşin evlatlarının katılımı ile kurulan Şentaş AŞ bünyesinde halen ailemizin kuru incir ticaretindeki 4. nesil üyeleri yukarıda saydığımız ürünlerin ihracatını, dünyanın dört bir yanındaki müşterilerimize gerçekleştiriyorlar. İhracatımız son yıllarda 20 milyon dolar seviyelerinde."
Referans


Geri Dön