01 / 10 / 2024

İnciraltı'ndaki yapılar yıkılıyor!

İnciraltı'ndaki yapılar yıkılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İnciraltı’nda SİT alanında oldukları ve imar mevzuatına aykırı yapılandıkları gerekçesiyle hakkında yıkım kararı alarak, boşaltma süresi tanıdığı işletmelerden Turkuaz Kafe’nin, mahke




 Alınan bilgiye göre,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’nce alınan yıkım kararı gereği tahliyesi için süre tanınan 4 işletmeden biri, "tahliye kararına" karşı mahkemeye başvurdu. İzmir 6. Sulh Hukuk Mahkemesi, yıkım kararıyla ilgili uzun süredir devam eden dava nedeniyle, tahliye ve yıkıma karşı "ihtiyati tedbir" kararı aldı.
       
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın talimatı üzerine, SİT alanında kalan ya da kaçak olarak inşa edildiği belirlenen 104 işlemeden 16’sı için yıkım kararı almış, ilk etapta, hem SİT alanı hem de hazine arazisi üzerine kurulan, kıyı kenar çizgisini ihlal eden ve imar mevzuatına aykırı şekilde eklenti yapan 4 işletmenin işlemlerini tamamlayarak, tahliyeleri için 10 gün süre tanımıştı. Büyükşehir belediyesine bağlı zabıta ekiplerinin 10 günlük yasal sürenin bitim tarihi olan 12 Kasım’da işyerlerinde tespit yapmış, işletmelerin tebligata rağmen yasal süre içinde tahliye işlemini gerçekleştirmediklerine ilişkin tutanak düzenleyerek İmar Müdürlüğü’ne göndermişti.
        
Yıkım kararı verilen Turkuaz, Türkevi, Bahçe Kafe ve Kırkahvesi’ni sahipleri, "yürütmenin durdurulması" istemiyle İzmir 3. İdare Mahkemesi’ne dava açmışlardı.
A.A


Geri Dön