02 / 05 / 2024

İnegöl'de trafik nefes alacak!

İnegöl'de trafik nefes alacak!

İnegöl Belediye Meclisi, ilçe merkezine 10 yeni kavşağın yapılmasına oy birliği ile karar verdi. Bursa-Ankara karayolunda yapılacak 3 geçit ile birlikte ilçede trafiğin rahatlatılması planlanıyor...



İnegöl Belediye Meclisi'nin şubat ayı olağan toplantısında ilçenin trafik sorununa çözüm getirecek maddeler görüşüldü. 


Gündemdeki maddelerden biri Mesudiye altgeçidi ve kavşağının genişletilmesi, Kozluca yoluna geçit yapılması ve OSB kavşağında üst geçit yapılması ile ilgiliydi. 

Toplantıda kavşak projelerinin imar planına işlenmesi konusu görüşüldü. 


Konuyla ilgili bilgilendirme yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Milletvekilimiz Hüseyin Şahin ve Karayolları Bölge Müdürümüzün de katılımıyla bu 3 yeri inceledik. Mesudiye altgeçidi kayıtlarda hiç gözükmüyor, planda öyle bir şey yok. Kamyonların da geçebileceği şekilde düzenlenecek. 


Yine bizim belediye marifeti ile yaptırdığımız Kozluca altgeçidi genişletilerek araçların da geçebileceği bir altgeçit yapılacak. Bir de OSB kavşağında kesintisiz ulaşımı sağlamak adına bu kavşakta bir uygulama yapılacak" dedi. 


10 YENİ KAVŞAK... 

İnegöl Belediye Meclisi'nde ilçe merkezinin farklı bölgelerinde yapılması planlanan 10 adet yeni kavşak da ele alındı. Toplantıda söz alan SP'li üye Özgür Öztürk, "Bunu trafik master planının devamı olarak görüyoruz. Ancak bu değişiklikler geçici bir süre için rahatlatıcı olabilecektir" diyerek destek verdiklerini belirtti. Toplantıda kavşaklarla ilgili madde oy birliği ile kabul edildi. 


OYLAT'A PAZARYERİ 


Oylat'ın içinde bulunan Köylü Pazarı alanının taşınarak kapalı pazar yeri haline getirilmesi İnegöl Belediye Meclisi toplantısında gündeme geldi. 


Başkan Alinur Aktaş, "Oylat'ta Aşiyan Oteli'nin yan tarafında pazar alanımız var. Biz bu pazara tam bir organik pazar ve köylü pazar alanı görüntüsü kazandırmak adına, o nostaljiyi de muhafaza edebilecek şekilde kapalı pazar alanına çevirmek istedik. 

Mevcut yerle ilgili de bir çevre düzenlemesi yapmayı düşünüyoruz. Bununla alakalı BEBKA'ya proje de vereceğiz" dedi. Toplantıda ayrıca Yenice'de 'Doğa Sporları Merkezi'nin kurulması ve projenin BEBKA'ya sunulması için, oybirliği ile Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a yetki verildi. 


Olay Bursa


Geri Dön