01 / 05 / 2024

İnegöl'deki mimarlara yeni dönem faaliyetleri için eğitim verildi!

İnegöl'deki mimarlara yeni dönem faaliyetleri için eğitim verildi!

İnegöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü İnegöl'de faaliyet gösteren mimarlar ve yapı denetim firmalarına yeni dönem faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere bir eğitim düzenledi.



İnegöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü İnegöl'de faaliyet gösteren mimarlar ve yapı denetim firmalarına yeni dönem faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere bir eğitim düzenledi. 

Belediye meclis salonunda düzenlenen eğitimde konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş şunları söyledi; "Bugün mimar arkadaşlarımız ve yapı denetim firmalarımızla birlikte yeni imar mevzuatını konuşmak üzere bir araya geldik. 

İnegöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü olarak yeni bir sistem oturtmaya çalışıyoruz. 

Bu yeni sistemle alakalı geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması düzenlemiştik. İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzde hizmet akışını hızlandırmak amacıyla oluşturduğumuz bu yeni sistemde birim şefliği modeli ile 'İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Danışma Noktası' oluşturduk. Bu hizmetin akabinde ise Özellikle ruhsatlandırmayla ilgili iş ve işlemleri, planlama taleplerinin ve karar süreçlerinde daha hızlı veri akışı sağlanması amacıyla SMS bilgilendirme servisi sistemine geçilmiştir. Yaptığımız tüm etkinlik ve aktivitelerle kişiler değil sistem konuşsun istiyoruz. Değişen mevzuatla alakalı. İnegöl Belediyesinin gördüğü eksik, aksaklık ve uygulamalarla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Buna yeni dönemde diyebilirsiniz. Yeni mevzuatın herkese yüklediği belli sorumluluklar var. Bizim isteğimiz herkes kendine düşeni en iyi şekilde yapsın. Her arkadaşımız bizim için çok değerli ve nihayetinde daha doğruyu, daha kaliteyi yakalayabilmek adına bu tür eğitim çalışmaları ve faaliyetler yürütüyoruz" dedi. 

Aktaş konuşmasının devamında; "Yaptığımız bu eğitim ve istişare toplantılarının faydalı ve hayırlı olacağına inanıyorum. Şunu unutmayalım ki İnegöl değişime açık bir şehir, dolayısıyla yaptığımız tüm uygulamalar sistemin daha iyi işleyebilmesi ve vatandaşımızın ihtiyaçlarına daha kısa sürede cevap verilebilmesi amacıyla yapılmış uygulamalardır. 

Eğitim çalışmamızı 4 gün olarak plandık ve 2 haftaya yaydık. Eğitim çalışmamızın sonunda katılımcılarımız için içerisinde imar kanunu ve ilgili yönetmeliklerin, yapı denetim kanunu ve plan notlarının yer aldığı bir cd vereceğiz. 

Bu çalışma sayesinde imar mevzuatıyla ilgili eksiklerimizi gidermeyi amaçlıyoruz " şeklinde konuştu. 

İmar ve Şehircilik Müdürü Sabri Şen'in sunumuyla gerçekleşen toplantı yaklaşık bir saat sürdü.



Okur Gazetesi


Geri Dön