18 / 05 / 2024

İngilizlerden Maraş depremi analizi: Binalar uygun yönetmeliğe göre yapılmamış!

İngilizlerden Maraş depremi analizi: Binalar uygun yönetmeliğe göre yapılmamış!

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerde ölüm sayısı her geçen dakika yükselirken İngiliz medyasına konuşan uzmanlar bölgedeki binalara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; BBC'ye açıklamalarda bulunan London College Üniversitesi’nde görevli Acil Durum Planlama ve Yönetim dalında uzman Profesör David Alexander, konu ile ilgili olarak "Depremlerin maksimum yoğunluğu çok fazlaydı fakat iyi yapılmış binaları yıkacak kadar güçlü değildi. Birçok bölgede depremin şiddeti  maksimumda değildi ve buna rağmen binaların yıkılması bunların uygun yönetmeliğe göre yapılmadığını gösteriyor" açıklamasında bulundu. 

BBC, son yıllarda deprem yönetmeliğinin sıkılaştığına vurgu yaparken, bu yönetmeliğin doğru bir şekilde denetlenmediğini de ileri sürdü. 

İngilizlerden Maraş depremi analizi: Binalar uygun yönetmeliğe göre yapılmamış!

Diğer yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz saatlerde yaptığı son dakika açıklamasında Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısının 14 bin 14, yaralı sayısının 63 bin 794 olduğunu belirtti. 

"Deprem anından itibaren devlet olarak tüm kurumlarımızla sahadayız" diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bugün Meclis'te yapılacak oylamayla OHAL'in yürürlüğe alınacağına dikkat çekti. 

Erdoğan konu ile ilgili açıklamasında, depremden etkilenen illerde TOKİ tarafından yapılacak yeni konutlara da değinerek "Hedefimiz 1 yıl içinde yıkılan binaların yerine konutlarımızı zemin artı 2-3-4 olmak üzere yapmak" açıklamasında bulundu. 

Deprem sonrası iş dünyasından hangi şirketler yardım gönderdi, kim ne yaptı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan son dakika açıklaması! Yeni konutlar işte böyle yapılacak!

Arama kurtarma çalışmaları için inşaat malzemeleri deprem bölgesine gönderiliyor!


Geri Dön