29 / 04 / 2024

Şirketlerden depremzedelere yardım hamlesi! Hangi şirket ne yardım gönderdi? Kim ne yaptı?

Şirketlerden depremzedelere yardım hamlesi! Hangi şirket ne yardım gönderdi? Kim ne yaptı?

Son yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden biri olarak gösterilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin açtığı yaraları sarmak üzere iş dünyası da seferber oldu. Şirketler ihtiyaç malzemelerinin yanı sıra maddi yardımda da bulunuyor.



Hafta başında Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından yurt içi ve yurt dışı genelinde deprem seferberliği sürüyor. Umutlar enkaz altından kurtarılacak canlara odaklanırken, bir yandan da sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektör kuruluşları depremzedelere yardım eli uzatma gayretinde. İşte bugüne kadar gerçekleşen yardımlar….

 Şirketlerden depremzedelere yardım hamlesi! Hangi şirket ne yardım gönderdi? Kim ne yaptı?

AKFEN HOLDİNG: Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) 10 milyon TL’lik bağış yapacak.

ALBAYRAK GRUBU: Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 şehrimizi etkileyen depremler sonrasında yardım ve destekler için 150 milyon liralık bütçe ayırdı. Grup, AFAD, Kızılay ve devletin diğer ilgili kurum ve kuruluşlarıyla koordineli olarak deprem bölgesinin ihtiyaç durumuna göre ilk yardım tırlarını ve iş makinalarını bölgeye gönderdi. Grup,çalışanlarının da desteğiyle 6 tır gıda, 500 ton şeker, 3 tır hijyen, 7 tır giyinme ve ısınma malzemesiyle çeşitli iş makinalarını gönderdi.

MÜSİAD: Kriz Masası oluşturdu. İhtiyaç listeleri doğrultusunda birçok bölgeye temel ihtiyaç maddesi, gıda yardımı ve arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere iş makinesi gönderildi. 2 binden fazla temel ihtiyaç ve gıda maddesi taşıyan 500’den fazla tır, lojistik destek aracı ve iş makinesinin bölgeye sevk edildi. Ayrıca 100 tane karavan depremden etkilenen vatandaşların kullanımına sunuldu.

CENGİZ HOLDİNG: Toplam 432 kişilik arama kurtarma ekibi bölgede çalışmalara katıldı. İş makineleri için gerekli şoför, mühendis, formen, operatör gibi teknik ekipten oluşan yaklaşık 187 kişi de deprem bölgesindeki çalışmalara destek veriyor. Ayrıca Adıyaman, Malatya ve Gaziantep İslahiye’de kurulacak aşevleri için de çalışmalar hızlandırılırken, aşevleri 13 Şubat 2023 tarihinden itibaren, günde 5 biner kişiye sıcak yemek dağıtacak. İslahiye ve Hatay’da ayrıca 2 ekmek fabrikası desteği sağlanırken, bu çalışmaların yanı sıra deprem bölgeleri için 400 milyon lira AFAD’a, 100 milyon lira da AHBAP’a bağış desteğinde bulundu.


Geri Dön