16 / 05 / 2024

Şirketlerden depremzedelere yardım hamlesi! Hangi şirket ne yardım gönderdi? Kim ne yaptı?

Şirketlerden depremzedelere yardım hamlesi! Hangi şirket ne yardım gönderdi? Kim ne yaptı?

Son yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden biri olarak gösterilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin açtığı yaraları sarmak üzere iş dünyası da seferber oldu. Şirketler ihtiyaç malzemelerinin yanı sıra maddi yardımda da bulunuyor.



KALYON HOLDİNG: Holding, Gaziantep’in İslâhiye ilçesine 3 bin kişilik konteyner kent kurmak üzere harekete geçti. İlk aşamada Gaziantepliler’e Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin kapılarını açan, bölgede 7 bin 756 afetzedenin barınma ve gıda ihtiyacını karşıladı. Başta Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu olmak üzere tüm üst yönetimi ve 2 bin 336 gönüllü çalışanı ile sahada yaralara merhem olmak için çalışan Holding, dev konteyner kentte depremzedelerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacağını bildirdi.

Şirketlerden depremzedelere yardım hamlesi! Hangi şirket ne yardım gönderdi? Kim ne yaptı?

SUNEXPRESS: Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni etkileyen deprem sonrasında bölge için yardım çalışmalarına hızla başladı. Arama-kurtarma ve sağlık ekiplerini bölgeye en kısa sürede ulaştırmak için resmi kurum ve kuruluşlarının koordinasyonuyla 8 özel uçuş organize etti. Ayrıca, deprem bölgesine gönderilecek tüm insani yardım malzemeleri için ücretsiz yurt içi kargo hizmeti verecek.

BİDGET: Küresel kripto para borsası Bitget, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve birçok çevre ilde de hissedilen deprem nedeniyle ülkemizdeki deprem çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla 1 Milyon Türk lirası değerinde bağış yapacak.

TÖDEB: Konteyner Kent bağış kampanyası ile elde edilen nakdi desteklerin tümü, konteyner kentin kurulması ve afetzede halkın yararına tahsis edilmesi için kullanılacak.

ICBC Turkey: Türk bankacılık sektöründe faaliyet gösteren ICBC Turkey, depremzedeler için 1 milyon TL nakdi yardım desteğinde bulunduğunu bildirdi.


Geri Dön