10 / 05 / 2024

İngiltere'de ortalama konut fiyatları Nisan ayında yüzde 3,5 arttı!

İngiltere'de ortalama konut fiyatları Nisan ayında yüzde 3,5 arttı!

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan resmi verilere göre, İngiltere'de ortalama konut fiyatları, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 3,5 artış gösterdi.



Verilen detaylara göre, ortalama konut fiyatları, yıllık bazda Nisan ayında yüzde 3,5 artışla 286 bin sterlin oldu. Söz konusu fiyatlar, geçen senenin aynı dönemine göre 9 bin sterlin yüksek olmasına karşın ortalama fiyatların zirve yaptığı Eylül 2022'deki seviyenin de 7 bin sterlin altına indi.

Paylaşılan detaylara göre, ortalama konut fiyatları Nisan ayında İngiltere'de yüzde 3,7 artışla 306 bin sterlin, Galler'de yüzde 2 artışla 213 bin sterlin, İskoçya'da yüzde 2 yükselişle 187 bin sterlin ve Kuzey İrlanda'da yüzde 5 artışla 172 bin sterlin şeklinde oldu.

Ayrıca açıklanan rakamlara göre, Londra, yüzde 2,4 ile yıllık bazda ortalama konut fiyatlarında en düşük değişimin görüldüğü kent oldu.

Bu arada, Birleşik Krallık'ta kira fiyatları Mayıs ayında yıllık bazda yüzde 5 arttı.. Kira fiyatlarında yaşanan bu artış Nisan ayında yüzde 4,8 şeklinde olmuştu.

Londra'da son bir senede kira fiyatlarındaki artış yüzde 5,1 ile İngiltere ortalamasının üzerinde kaldı ve 2012 yılının Ekim ayından beri en yüksek yıllık artış şeklinde kayıtlara geçti.

İngiltere de ortalama konut fiyatları Nisan ayında yüzde 3,5 arttı!

İngiltere'de enflasyon mayısta sabit kaldı

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), mayıs ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı.

Buna göre, yıllık enflasyon mayısta yüzde 8,7 ile sabit kaldı. Beklenti, enflasyonun yüzde 8,4 olacağı yönündeydi.

İngiltere'de çekirdek enflasyon ise mayısta yüzde 7,1'e yükseldi. Çekirdek enflasyon, nisanda yüzde 6,8'e çıkarak Mart 1992'den beri en yüksek seviyesini görmüştü.

Gıda enflasyonu ise mayısta yüzde 18,4 olarak ölçülürken, hizmet sektörü enflasyonu yüzde 7,4'e çıktı.

Ülkede bu yıl martta yüzde 10,1 olan enflasyon, nisanda beklenenden az gerileyerek yüzde 8,7'ye düşmüştü. İngiltere'de gıda enflasyonu da nisanda yüzde 19,1 ile yüksek seyretmeye devam etmişti.

 

İngiltere'deki yükselen mortgage oranları tam 7,5 milyon haneyi etkileyebilir!

İngiltere'de konut fiyatları 11 sene sonra ilk defa geriledi!

İngiltere'de Türkler 300 bin sterlinden başlayan yatırımlar yapıyor! Hangi Türk yatırımcılar İngiltere'den konut alıyor?

 


Geri Dön