04 / 05 / 2024

Innovia 4 mağdurlarından yeni eylem!

Innovia 4 mağdurlarından yeni eylem!

Yarım kalan evlerine senelerdir kavuşamayan ve mağdur olan vatandaşlar bugün Cevizlibağ'daki Yeşil Holding önünde bir protesto gösterisi gerçekleştirdi.




İnşaat sektörünün en büyük firmaları arasında yer alan Yeşil Holding'e bağlı Yeşil İnşaat, Esenyurt'ta inşa edeceği Innovia 4 projesini geçtiğimiz Eylül 2018'de durdurdu. Yarım bırakılan evlerine senelerdir kavuşamayan Innovia 4 mağdurları bugün Cevizlibağ'daki Yeşil Holding önünde bir protesto gösterisi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen eylemde mağdurlar "Paramızı ödedik, evimizi istiyoruz!" ve "Evlerimiz çürüyor, devletimizden yardım talep ediyoruz!" yazılı pankartlar açtı.

Innovia 4 mağdurlarından yeni eylem!

Senelerdir seslerini duyurmak için çırpınan ancak karşılarında ne inşaat şirketinden ne devletten bir yetkili bulamayan konut mağdurları sorunlarına bir an önce çözüm bulunmasını bekliyor.

Yaşanan konut mağduriyeti TBMM gündemine taşınmıştı


Başlarını sokacak bir ev alma hayaliyle biriktirdikleri paraları firmalara kaptıran binlerce konut mağdurunun yaşadığı sorunlar geçtiğimiz günlerde Meclis gündemine taşındı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, TBMM’ye sunduğu önergede, söz konusu sorunun araştırılmasını talep etti. 

Innovia 4 mağdurlarından yeni eylem!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz konunun araştırılması için TBMM Başkanlığı’na bir önerge verdi. Verilen bu önergede "Barınma hakkı, temel hak ve özgürlükler kapsamında ele alınmalı ve bu yaklaşımla çözüm yolları aranmalıdır. Türkiye genelinde tamamlanamayan mesken inşaat ve projeleri nedeniyle oluşan konut mağduriyetlerinin boyutlarının belirlenmesi, sorunların tespit edilmesi ve yaşanan mağduriyetin giderilmesi amacıyla Meclis Araştırması açılması gerekmektedir" ifadeleri yer aldı.

Eylemler devam edecek

Gerçekleştirilen protesto gösterisinde bir basın açıklaması yapan Innovia 4 mağdurları şu ifadeleri kullandı;

"Şu anda 4.000 ailenin mağdur edildiği bu süreçte mağduriyetimizin giderilmesi için yapilan bir eylemdir. Biz mağdurların mağduriyetlerin giderilmesi için eylemlerimize devam edeceğiz."

Innovia 4 mağdurlarından yeni eylem!

Neler olmuştu?

İnşaat sektörünün en büyük firmaları arasında yer alan Yeşil Holding'e bağlı Yeşil İnşaat, Esenyurt'ta inşa ettiği Innovia 4 projesini 2018'in Eylül ayında durdurdu. 

Toplam 5 bin mağdurun bulunduğu Innovia 4 projesiyle ilgili bir konuşan Yeşil Holding Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Innovia Esenyurt projesinde önceki etaplarda 9 bin konut gecikmesiz olarak teslim edildiğini, son 6 bin konutun da teslim edileceğini açıklamıştı.

İnşaatı 2011'de başlayan ve 2013 yılında taahhüdü gerçekleşmeyerek yıllardır teslim edilemeyen Yeşil Inşaat Innovia 4 mağdurları evlerine bir an önce kavuşmak istiyor.

Innovia 4 mağdurlarından yeni eylem!

 

Konut mağduriyeti TBMM gündeminde!

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön