11 / 05 / 2024

İnşaat maliyet artışı frenlendi! Konut fiyatları düşecek mi? Son dakika! 

İnşaat maliyet artışı frenlendi! Konut fiyatları düşecek mi? Son dakika! 

Son aylarda inşaat maliyet artışının frenlendiğine dikkat çeken Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, bunda denetimlerin etkisi olduğunu söyledi. Denetim olmasa artışların yüzde 100’e ulaşabileceğinin altını çizen Yedikardeş, ev fiyatlarının düşmeyeceğini vurguladı. 



Dünya Gazetesi'nden Hamide Hangül'ün haberine göre; Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, söz konusu artış hızının frenlenmesinde, iktisadi açıdan parabolün artık tepe noktasına gelip düşüşe geçmesinin de rolü olduğunun altını çizdi. 

"Örneğin beton fiyatlarındaki denetim sayesinde betona sene başından bu yana zam gelmemesinin etkisi var. Eğer denetim olmasaydı yine bu artışlar belki yüzde 100’ler seviyesinde kalmaya devam edecekti" şeklinde konuşan Emrullah Yedikardeş, ayrıca doğalgazda indirim ve teşvikler sebebiyle de maliyet artış hızının ciddi anlamda frenlendiğinin altını çizdi. 

İnşaat maliyet artışı frenlendi! Konut fiyatları düşecek mi? Son dakika! 

Emrullah Yedikardeş, diğer yandan, konut satışlarındaki düşüşe bakarak, inşaat malzemeleri talebinin düştüğünün düşünülmesinin yanlış olacağının altını çizdi. 

Yedikardeş, söz konusu açıklamasında "Deprem bölgesinde yapılacak konutlar, adeta ülkenin yıllık konut üretimine denk. Öyle ki deprem bölgesindeki konutlar için malzeme ve usta yönlendirildiği için biz malzeme ve usta bulmakta güçlük çekiyoruz. Örneğin deprem bölgesinde hızlı üretim için inşaat malzemeleri öncelikli olarak o bölgeye yönlendiriliyor" ifadelerine yer verdi. 

İnşaat maliyet artışı frenlendi! Konut fiyatları düşecek mi? Son dakika! 

Bu gibi durumlarda verdikleri sipraişleri teslim alabilmek için uzun süreler beklemek zorunda kaldıklarını dile getiren Yedikardeş, söz konusu açıklamasını "Dolayısıyla malzeme fiyatlarında gerileme olmasını beklemiyoruz. Ancak denetimler sayesinde malzeme fiyatlarındaki fahiş artışların önüne geçilmiş görünüyor" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Benzinin litresi 36 TL'yi aştı! Sürücüler yeni fiyatlar tek tek açıklandı! Şimdi bakın! 

Altın fiyatlarında sürpriz gelişme! Altını olanlar acilen 25 Temmuz 2023 altın fiyatlarına bakın!

Sony, yeni kablosuz kulaklık modelini piyasaya çıkardı: Fiyatı dudak uçuklattı!


Geri Dön