06 / 05 / 2024

İnşaat sektörü ekonomik istikrar istiyor!

İnşaat sektörü ekonomik istikrar istiyor!

Ekonominin lokomotifi olarak nitelendirilen inşaat sektörü, yılın ilk 6 ayında yaşanan durağanlığı seçimlerin ardından telafi etmek istiyor.



İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN ÖNÜ AÇILMALI!

Sektör temsilcileri, inşaat sektörünün önünün açılması için KDV indirimi, tapu harcı indirimi ve uygun kredi imkanlarının sunulmasının piyasalara pozitif yansıması olacağı görüşünü savunuyor.

 İnşaat sektörü ekonomik istikrar istiyor!

EKONOMİK HAMLELER İNŞAAT PİYASASINI ETKİLİYOR!

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı sektör olarak ekonomik alanda yenilenmeye gidilmesini istiyor.

İstikrarın ekonomik açıdan çok önemli oludğunu belirterek, bir 5 yıl daha bu istikrarın devam etmesi gerektiğine dikkat çekti.

 İnşaat sektörü ekonomik istikrar istiyor!

Kalı: ''Bu adımlar atıldığı zaman piyasa hareketlenir. Ben kısa süre içinde faizlerin düşeceğini ve kredi musluklarının da açılacağını düşünüyorum. Konut taleplerini karşılamak için bu çok önemli. Fakat yüksek faiz bunu engelliyor. İnsanların konuta ihtiyacı var. Bundan sonraki dönemde vatandaşların dolardan uzaklaşıp Türk lirasına yöneleceğini düşünüyorum. Artık TL.'de yeni bir dönem başlayacak. Gözde Grubu olarak konut sektöründeki yatırımlarımız devam ediyor. Biz bu ülkeye, gençliğine, enerjisine inandık ve güvendik. Bu inancımız artık daha da arttı.'' dedi.


Geri Dön