29 / 04 / 2024

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 2,4 azaldı!

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 2,4 azaldı!

Haziranda hizmet sektörü güven endeksi yüzde 0,8, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 2,8 ve inşaat sektörü güven endeksi yüzde 2,4 azaldı.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayına ilişkin sektörel güven endekslerini yayımladı. Yayınlanan verilere göre, mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi mayıs ayında 92 iken haziranda yüzde 0,8 azalarak 91,2 değerine düştü. 

İnşaat sektörü güven endeksi

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi bir önceki ayda 77,2 iken haziranda yüzde 2,4 azalarak 75,3 değerine düştü. İnşaat sektörü güven endeksindeki bu azalış, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyini mevsim normalinin üzerinde değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısında artış bekleyen girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı.

İnşaat sektöründe haziranda bir önceki aya göre, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi ve toplam çalışan sayısı beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 5,1 ve yüzde 0,4 azalış olarak kayıtlara geçti.


Geri Dön