30 / 04 / 2024

İnşaat sektörü son çeyreğe yavaşlayarak girdi! 

İnşaat sektörü son çeyreğe yavaşlayarak girdi! 

“Hazır Beton Endeksi” 2022 Eylül Ayı Raporu yayımlandı. Raporda yer alan verilere göre; inşaat sektörü son çeyreğe yavaşlayarak girdi. İşte raporda yer verilen o açıklamalar...



Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ve bununla bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri ortaya çıkaran “Hazır Beton Endeksi” 2022 Eylül Ayı Raporu’nu yayımladı. 

İnşaat sektörü son çeyreğe yavaşlayarak girdi!  

Faaliyet Endeksi, Ağustos ayında yukarı yönlü bir hareketin ardından Eylül ayında yeniden eşik değerin altına düşerek, istikrarsız bir hareket gösterirken Birleşik Beton Endeksi, beklentideki yükselişe karşın faaliyetteki azalmanın etkisi ile geçtiğimiz ay aynı seviyede oldu. 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) her ay açıkladığı Hazır Beton Endeksi ile Türkiye’de inşaat sektörü ve bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumu ve beklenen gelişmeleri gözler önüne seriyor.  İnşaat sektörünün en temel girdilerinden biri olan ve aynı zamanda üretiminden sonra kısa bir süre içinde stoklanmadan inşaatlarda kullanılan hazır betonla ilgili bu Endeks, inşaat sektörünün büyüme hızını da belirten en önemli gösterge. 

İşte Hazır Beton Endeksi 2022 Eylül Ayı Raporu'nda yer alan veriler...


Geri Dön