04 / 05 / 2024

İnşaat sektöründe yön belirsiz!

İnşaat sektöründe yön belirsiz!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), pek çok kişi tarafından merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2022 Ağustos Ayı Raporu’nu açıkladı. İşte rapordaki o detaylar...



Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) merakla beklenen Hazır Beton Endeksi ile Türkiye’de inşaat sektörü ve bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumu ve beklenen gelişmeleri ortaya çıkarıyor. İnşaat sektörünün en temel girdileri arasında yer alan ve aynı zamanda üretiminden sonra kısa bir zaman içinde stoklanmadan inşaatlarda kullanılan hazır betonla ilgili bu Endeks, inşaat sektörünün büyüme hızını ortaya koyan en önemli göstergeler arasında yer alıyor. 

İnşaat sektöründe yön belirsiz!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen Hazır Beton Endeksi’nin 2022 Ağustos Ayı Raporu'nu da resmen açıkladı. Söz konusu rapora göre, faaliyette Ağustos ayında yukarı yönlü bir hareket olmasına rağmen senenin başından bu yana inşaatın hâlen yönünü tayin edemediği görüldüğü belirtildi. Ağustos ayında Beklenti ve Güven Endeksleri eşik değerin altında kaldı. Söz konusu güven temmuz ayına paralel hareket ederken Beklenti Endeksi yılın en düşük seviyesine geriledi. Birleşik Beton Endeksi, 2 endeksteki azalmaya rağmen faaliyetteki yükseliş sebebiyle yukarı yönlü hareket etmiş fakat eşik değerin altında kalmayı sürdürdü.

Yine aktarılan detaylara göre, her 4 endeks de geçen senenin aynı dönemine kıyasla gerilemiş görünüyor. Özellikle beklentideki gerileme daha da yüksek durumda.


Geri Dön