18 / 05 / 2024

İnşaat sektöründe yön belirsiz!

İnşaat sektöründe yön belirsiz!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), pek çok kişi tarafından merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2022 Ağustos Ayı Raporu’nu açıkladı. İşte rapordaki o detaylar...



Merakla beklenen raporun sonuçları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, beklenti ve güvenin geçen yıla kıyasla düşük kalmasının hem mevcut durumda hem de önümüzdeki dönemde inşaat sektöründe beklenen canlanmadan hâlen uzak olduğumuz anlamına geldiğini söyledi.

Faaliyet Endeksi’nin yükselmesine karşın geçen seneye kıyasla gerilemiş olmasıyla ilgili de bazı açıklamalar yapan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, söz konusu bu durumun hükümetin inşaata yönelik almış olduğu tedbirlere rağmen sektörün daralmaya devam ettiğini bize gösterdiğini söyledi. 

İnşaat sektöründe yön belirsiz!

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık ayrıca yılın geride bırakılan ikinci çeyreğinde yüzde 7,6 büyüyen Türkiye ekonomisinde en çok küçülen sektörün yüzde 10,9 ile inşaat olduğunu söyledi. Yavuz Işık ayrıca, tarım sektörü ile beraber negatif büyüyen 2 sektör arasında yer alan inşaat sektöründeki geriye gidişin devam ettiğini de sözlerine ekledi.

İnşaat sektörüne büyük darbe Finansman sıkıntısı patladı ustalar bir bir kaçıyor

İnşaat sektörü küresel endişelerden nasıl etkileniyor? 

İnşaat sektörünü neler bekliyor? Satılık ve kiralık ev fiyatları düşecek mi?


Geri Dön