29 / 06 / 2024

İnşaat yapanlar, yapacak olanlar dikkat! Otoparktan, konut alanına kadar birçok değişiklik yapıldı!

İnşaat yapanlar, yapacak olanlar dikkat! Otoparktan, konut alanına kadar birçok değişiklik yapıldı!

İnşaat yapanlar ve yapacak olanlar için çok önemli bir haber geldi. Yönetmelikte yapılan değişiklikle bodrum katlarına yapılacak zorunlu otoparktan, ofislerin konut alanına dönüştürülmesine kadar birçok değişiklik yapıldı.



KAYIT BELGELİ FABRİKALARA GES İZNİ

Hürriyet’in haberine göre, yönetmeliğin değişikliklerinden birini de fabrikalar, büyük sanayi alanlarındaki ruhsatsız olan ancak imar barışına başvurarak ‘yapı kayıt belgesi’ almış olanlar için yapıldı.

Değişikliğe göre, elinde yapı kayıt belgesi olan fabrikalar, sanayi siteleri başta olmak üzere tüm yapı sahipleri, binalarına izin almak kaydıyla, güneş enerji sistemi kurabilecek.

Bir diğer maddeyle de sitelerde ya da bir apartmanda oturanlardan birinin ruhsata aykırı olarak balkonu genişletmesi durumunda diğer konut sahiplerine ‘iskan-oturma izni’ verilemiyordu. Dün yapılan değişiklikle yapı kayıt belgesi alanla birlikte site ya da apartmandaki tüm konut sahiplerine iskan izni verilebilecek.

İnşaat yapanlar, yapacak olanlar dikkat! Otoparktan, konut alanına kadar birçok değişiklik yapıldı!

İŞ ALANI KULLANIMLI OFİSLER KONUTA ÇEVRİLEBİLECEK

Değişiklikle 31 Ekim 2022 tarihinden önce ‘ticaret veya merkezi iş alanı’ kullanımlı olan ve plan notlarında konut veya rezidans yapılabileceğine dair hüküm bulunan yerlerdeki ofisler konuta çevrilebilecek. Yetkililer, bu hükümle özellikle İstanbul,  Ankara  ve İzmir gibi büyükşehirlerde yeni konutların piyasaya arz edilebileceği yorumunda bulundu.

İnşaat demir fiyatlarına rekor zam geldi! 1 ton demir fiyatı resmen fırladı! 30 Aralık 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön