29 / 04 / 2024

Interface karbon salınımını yüzde 90 azalttı!

Interface karbon salınımını yüzde 90 azalttı!

Lider karo halı üreticisi ve çevre alanındaki öncü atılımlarıyla tanınan Interface, Hollanda’ nın Scherpenzeel bölgesindeki Avrupa imalat tesisinde, sürdürülebilirlik ile ilgili bir dizi hamle gerçekleştirdi.



Ocak 2014 itibariyle (hem elektrik hem de gaz olmak üzere) yüzde 100 yenilenebilir enerji ile faaliyet göstermeye başlayan şirket, imalat süreçlerinde hemen hemen hiç su kullanmıyor ve atık sahasına götürülecek hiç atık çıkarmıyor. Tesis için önemli bir başarı olan bu gelişme, Interface’in 2020 yılına kadar çevre üzerindeki olumsuz etkilerini sıfıra indirmek yolundaki hedefi olan Mission Zero çalışması bakımından, markayı bir adım daha ileriye taşıyor ve böylece Interface markası daha da güçlenmiş oluyor.

1996 yılında Mission Zero hedefi ile yola çıkan Interface, 2013 yılına gelindiğinde Avrupa’daki sera gazı emisyonlarını yüzde 80 oranında, su kullanımını ise yüzde 87 oranında azalttı. Yakın zamanda, çevre üzerindeki etkisini ciddi oranda azaltacak başka yenilikleri de uygulamaya koyan Interface Ocak 2014 itibariyle su kullanımı yüzde 95, karbon salınımını ise yüzde 90 azalttı. Bunun bir örneği, yeşil dostu gaz kullanmaya başlayan Scherpenzeel tesisi. Balık artıklarının anaerobik arıtımıyla elde edilen gaz filtrelenerek doğal gaza dönüştürülüyor ve sisteme pompalanıyor. Kapalı devre boru tesisat sistemiyle su devir daimi yapılması uygulamaya alınan diğer bir önemli yenilik.  

Interface Avrupa CEO’su Rob Boogaard Interface’in bu başarısı hakkında şunları söyledi; “Son üç yıldır, Mission Zero hedefimize ulaşmak için güçlü adımlarla ilerliyoruz. Örnek vermek gerekirse, Ocak 2014 tarihi itibariyle Avrupa fabrikalarımızın sera gazı emisyon miktarını 1996 rakamlarına göre yüzde 90 oranında azalttık oysa ki AB Komisyonunun 2030 yılına kadar koyduğu AB Karbon salınımı azaltma hedefi yüzde 40. Mission Zero çalışmasının yirminci yılını kutluyor olmamız ve Avrupa üretim tesislerinden gelen işletme rakamlarının ne kadar büyük bir yol kat ettiğimizi ve doğru yaklaşımla, kararlılıkla neler başarabileceğimizi göstermesi nedeniyle 2014 yılı bizim için birçok açıdan bir dönüm noktası.”  

“Ancak, bir taraftan başarılarımızı kutluyor olsak da zaman, kendini yeterli görme zamanı değil. Bizim için Mission Zero, sadece doğrudan yol açtığımız etkiyi azaltmaktan ibaret değil, ürünlerimizin tüm yaşam döngüsünden de tamamıyla sorumluyuz. Avrupa’daki ham maddelerimizin yüzde 44’ünün zaten geri dönüşümlü ya da biyo-bazlı olduğunu düşünürsek amacımız, petrole olan bağımlığı yok etmek. Çok mesafe kat ettiğimiz doğru ancak görevimiz henüz bitmedi.”




Geri Dön