30 / 04 / 2024

Interface karbon salınımı

Interface karbon salınımı

Lider karo halı üreticisi ve çevre alanındaki öncü atılımlarıyla tanınan Interface, Hollanda’ nın Scherpenzeel bölgesindeki Avrupa imalat tesisinde, sürdürülebilirlik ile ilgili bir dizi hamle gerçekleştirdi.

Sabancı Holding CEO'su kentsel dönüşümü hızlandıracak yöntemi açıkladı! Binalar yıkılmayacak...

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili öneri geldi. Alper, binaları yıkmadan, karbon fiber malzemeyle güçlendirmenin iyi bir alternatif olduğunu aktardı. 

Güncel gümüş fiyatları! 1 gram gümüş kaç lira? 22 Ağustos Salı gümüş ne kadar?

Gümüş fiyatlarındaki son durum merakla araştırılıyor. Altın ve dolardan sonra yatırımcılar gümüşe yönelmeye başladı. Dolar kuruna bağlı hareket eden gümüş bugün yükselişe geçti.  Peki 1 gram gümüş kaç lira? 22 Ağustos Salı gümüş ne kadar?

BİM'den sabah kapıda kuyruk oluşturacak çılgın müjde! Acilen bakın! 21 Şubat 2023 fiyat listesi...

21 Şubat 2023 Salı BİM aktüel kataloğu ürünleri yayınlandı. 2 sayfa olarak yayınlanan katalogda birçok farklı ürün alışveriş tutkunlarının beğenisine sunuldu. Peki, bu hafta BİM aktüel ürünler kataloğu 21 Şubat 2023 Salı ürünleri neler, hangi ürün kaç liradan satışa çıkacak?

BİM'den kuyruk oluşturacak çılgın müjde! BİM 14 Şubat Salı Kataloğu yayında! 14 Şubat 2023 fiyat listesi...

14 Şubat 2023 (Salı) BİM aktüel katalog ürünleri yayınlandı. İki sayfadan oluşan katalogda her alışveriş severin damak tadına hitap eden çok çeşitli ürünler yer aldı. İşte 14 Şubat 2023 fiyat listesi...

10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! Türkiye Mekansal Strateji Planı geliyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Mekansal Strateji Planı ile ilgili konuştu. 10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! İşte ayrıntılar...

Yeni ticaret savaşları 'hurda'dan çıkacak

Yeşil ekonominin öne çıkması ve karbon salınımı hedefleri doğrultusunda hurdanın kıymete bineceği ve hurda ihracatçısı ülkelerden kaynaklı arz sıkıntısı yaşanabileceği belirtilirken, Türkiye'nin bu senaryoya hazırlanması gerektiği belirtiliyor.

Salınım Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Salınım Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Pendik'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Murat Demirbaş tarafından kuruldu.

Binalarda ısı yalıtımı neden önemli?

Dalmaçyalı - Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, binaların karbon salınımının yüzde 40'ından sorumlu olduğunu belirtti. Tayfun Küçükoğlu, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Gayrimenkul sektöründe yeşil dönüşüm başlıyor!

İklim değişikliği sebebiyle ortaya çıkan karbon salınımı gayrimenkul sektörünü harekete geçirdi. İlerleyen süreçte hayata geçirilecek projeler için çalışmalar başlıyor.

Bitcoin madenciliğinde temiz enerji arayışı!

Çevresel etkileriyle tartışmaların merkezinde bulunan kripto para madencileri karbon salınımını azaltmak için çözüm ararken, enerji kaynaklarını çeşitlendirmek isteyen madenciler için yenilenebilir kaynaklara ek olarak nükleer enerji ön planda.

İzmir'de kentsel dönüşüm bir an önce tamamlanmalı!

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir’in afetlere yönelik karakteristiği, kaçak ve denetimsiz yapılarının oranı, denetimli yapı stokunun fiziksel (yaş) ve yapısal (depreme dayanıklı) özelliklerine bakıldığında, nitelikli kentsel dönüşüm uygulamalarının kent için kaçınılmaz olduğunu kaydetti. 

Reysaş GYO depolarını 'solar depolara' çevirecek!

Reysaş GYO portföyünde yer alan depolarını Yeşil Lojistik kapsamında karbon salınımını azaltan "Solar Depolara" çevirecek ve yeni depolarını da "Solar Depo" olarak inşa edece.

SabancıDx çimento üretiminde tasarruf sağlayacak!

Dijital ve analitik şirket SabancıDx firmaların karbon salınımı stratejilerini destekleyen uçtan uca yazılım çözümü CDx’i duyurdu.

Interface karbon salınımı Haberi

Interface karbon salınımı

Ocak 2014 itibariyle (hem elektrik hem de gaz olmak üzere) yüzde 100 yenilenebilir enerji ile faaliyet göstermeye başlayan şirket, imalat süreçlerinde hemen hemen hiç su kullanmıyor ve atık sahasına götürülecek hiç atık çıkarmıyor. Tesis için önemli bir başarı olan bu gelişme, Interface’in 2020 yılına kadar çevre üzerindeki olumsuz etkilerini sıfıra indirmek yolundaki hedefi olan Mission Zero çalışması bakımından, markayı bir adım daha ileriye taşıyor ve böylece Interface markası daha da güçlenmiş oluyor.

1996 yılında Mission Zero hedefi ile yola çıkan Interface, 2013 yılına gelindiğinde Avrupa’daki sera gazı emisyonlarını yüzde 80 oranında, su kullanımını ise yüzde 87 oranında azalttı. Yakın zamanda, çevre üzerindeki etkisini ciddi oranda azaltacak başka yenilikleri de uygulamaya koyan Interface Ocak 2014 itibariyle su kullanımı yüzde 95, karbon...