25 / 11 / 2024

Intertraffic İstanbul Fuarı başladı!

Intertraffic İstanbul Fuarı başladı!

Türk ulaşım sektörünü 18 yıldır biraraya getiren Intertraffic İstanbul, 24-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyarete açıldı.






Ulaşım sektörünü iki yılda bir İstanbul’da buluşturan Intertraffic İstanbul 9. Uluslararası Altyapı, Trafik Yönetimi, Yol Güvenliği ve Park Sistemleri Fuarı, Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Laçin Akçay, Ulaştırma Bakanlığı Strateji Geliştirme Dairesi ve AUSDER Başkanı Erol Yanar, İBB Genel Sekreteri Dr.Hayri Baraçlı, Fas Rabat Belediye Başkan Yardımcısı Amine Sadak, RAI Amsterdam CEO’su Bas Dalm ve UBM EMEA (Istanbul) Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Tığlıoğlu’nun katıldığı törenle ziyarete açıldı.


UBM EMEA (Istanbul) Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Tığlıoğlu:
“Intertraffic İstanbul’a 90’dan Fazla Ülkeden 6.000’i Aşkın Ziyaretçi Bekleniyor”

Ulaşım sektörünün global markası Intertraffic, Organizatör Rai Amsterdam ve UBM NTSR’nin uluslararası gücü ile 18 yıldır Türk ulaşım sektörünü Intertraffic İstanbul çatısı altında buluşturuyor. Fuarın Açılış Töreni’nde konuşan UBM EMEA (Istanbul) Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Tığlıoğlu, “Bu yıl Intertraffic İstanbul’a 30 ülkeden 200'ün üzerinde katılımcı firma ve marka temsil ediliyor olacak. Ayrıca, 90'dan fazla ülkeden 5000'i aşkın sektör profesyoneli ziyaretçi ağırlamayı hedefliyoruz. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Rusya ve Türki Cumhuriyetler’den, profesyonel ziyaretçi katılımı için özel çalışmalar yaptık. Türkiye'de ulaşım sektöründe çok sayıda dev projenin altında imzası bulunan Kore ile Türk hükümeti arasındaki ikili görüşmelere Intertraffic İstanbul olarak ev sahipliği yapacağız.”dedi.


RAI Amsterdam CEO’su Bas Dalm:
“Ulaşım Sektörünün Global Markası Intertraffic, 45 Yıldır Düzenleniyor”

Intertraffic’ın 45 yıldır dünya çapında düzenlenen global bir fuar olduğuna dikkat çeken organizatör RAI Amsterdam CEO’su Bas Dalm, “Intertraffic İstanbul, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi, Türkiye ve komşu ülkeleri açısından olağanüstü bir ticaret platformu olduğunu kanıtlamıştır. Intertraffic markası, akıllı mobilite, altyapı, trafik yönetimi, trafik güvenliği ve park sistemleri de dâhil olmak üzere tüm trafik ve ulaşım konularına yönelik teknoloji ve hizmetleri temsil etmektedir. Intertraffic’in amacı, hem ülke hem de dünya çapında çözümler sunarak bölgesel trafik sorunlarının çözülmeye çalışılmasına katkıda bulunmaktır. İstanbul’u da Intertraffic portföyü kapsamına almaktan gurur duyuyoruz” dedi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr.Hayri Baraçlı:
“2017 yılı sonuna kadar İstanbul’a yapacağımız yatırım tutarı 112 milyar TL olacak”

Konuşmasına trafik ve ulaşım konusu Türkiye’nin en önemli problemlerinden bir tanesi diyerek başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr.Hayri Baraçlı, “Şehirler sürekli göç alıyor. 2030 yılında şehirlerdeki nüfusun yüzde 60’lar dolayında olacağını gözönünde bulundurduğumuzda, trafik yönetiminin farklı bir noktaya geleceği ve toplu ulaşım sistemlerinin şehrin mobilitesini ne kadar etkileyeceği ortaya çıkıyor. Akıllı toplu ulaşım sistemleri, akıllı trafik sistemleri bizim en önemli hedefimiz. Toplu ulaşımla ilgili birçok projeye imza atıyoruz. Son 13 yılda İstanbul’da 98 milyar liralık bir yatırım gerçekleştirildi. Bu bütçenin ulaşım harcamalarındaki payı yüzde 45. 2017 yılı sonuna kadar İstanbul’a yapacağımız yatırım tutarı da 112 milyar TL olacak” dedi.


Karayolları Genel Müdürü Laçin Akçay:
“Bölünmüş yollar trafik kazalarını azaltarak yollarımızda can güvenliğini sağlamıştır”

Avrupa, Asya ve Ortadoğu’nun buluşma noktasında gerçekleştirilen Intertraffic İstanbul Fuarı’nın katılımcı ve ziyaretçilerine akıllı ulaşım sistemlerine dair yeni teknolojileri tanıtırken, etrafındaki coğrafyaya da yeni pazar ilişkilerinin kurulmasında büyük katkılar sağladığını söyleyen Karayolları Genel Müdürü Laçin Akçay, teknolojinin trafik kazalarındaki kayıpları azaltmasına olan etkilerine vurgu yaptı. Laçin, “2015 yılı kaza verilerine bakıldığında kaza yerinde hayatını kaybetme kişi sayısında yüzde 17 oranında azalma olduğu görülmektedir. Bu kapsamda özellikle bölünmüş yollar trafik kazalarını azaltarak yollarımızda can güvenliğini sağlamıştır. Ülke genelinde en fazla ölümümün, araçların yoldan çıkması kaynaklı olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle de 2015 yılında banket sarsma bandı uygulamaları başlatılmıştır. Bu uygulamanın yapıldığı yollarda, yoldan çıkan araç kazalarında ortalama yüzde 37 oranında azalma tespit edilmiştir” dedi.


Ulaştırma Bakanlığı Strateji Geliştirme Dairesi ve AUSDER Başkanı Erol Yanar:
“Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyanın pazar hacmi 8 milyar dolar”

Ulaştırma Bakanlığı Strateji Geliştirme Dairesi ve AUSDER Başkanı Erol Yanar ise Türkiye’nin hem transit hem de koridor ülke konumunda olduğunu ifade etti ve “Etrafında 1,5 milyarlık bir nüfus var. Pazar hacmi olarak baktığımızda 8 milyar dolardan bahsediyoruz. Dolayısıyla bu çok büyük ve gelişmeye açık bir bir potansiyel” dedi. Yanar, ayrıca AUSDER olarak, ilk defa Intertraffic İstanbul Fuarı’nda Türkiye’de ulaşım sektöründe çok sayıda proje uygulayan ITS Kore ile mutabakat anlaşması imzalayacaklarını açıkladı.


‘Intertraffic İstanbul Ödülleri’ öncesine Edirne Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye ulaşım alanında uluslarararası bir ödül kazandırdığı duyuruldu. Dünya Taşımacılar Birliği tarafından Montreal’de düzenlenen Dünya Toplu Taşıma Zirvesi’nde Edirne Toplu Ulaşım Sistemi ETUS Projesi, bireysel taşımacıların kurumsallaşması alanında ödüle layık bulundu.


‘Intertraffic İstanbul Ödülleri’ Yeni Sahiplerine Verildi…

Sektörün heyecanla beklediği ‘Intertraffic İstanbul Ödülleri’, açılış töreninin ardından düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi. Yrd. Doç. Nilgün Camkesen, Bilim Kurulu adına ödül almaya hak kazanan firma ve kurumları açıkladı. Parking Solutions - Park Sistemleri kategorisinde Nedap, Smart Mobility – Akıllı Ulaşım kategorisinde Aselsan, Municipality – Belediye Uygulaması kategorisinde Chaostm, Achievement Award-Başarı Ödülü kategorisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB)ödüle almaya hak kazandılar. Ayrıca İSBAK da İBB Navi Projesi ile özel ödüle layık bulundu. ‘Intertraffic İstanbul Ödülleri’nin ardından Intertraffic İstanbul’a katkıda bulunan Karayolları Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AUSDER, KOTRA İstanbul’a teşekkür plaketleri verildi.


Intertraffic Istanbul, Fuarın Yanısıra Kapsamlı Bir Konferans ve Workshop Programı Sunuyor

24 Mayıs’ta öğleden sonra gerçekleşen konferanslarda akıllı ulaşım sistemlerinin geleceği tartışıldı. AUSDER Başkanı Erol Yanar, “AUS Endeks Çalışması Sunumu” yaparken, ODTÜ Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hediye Tüydeş “Dünyada AUS Endeks Uygulamaları”, İSBAK’tan Mustafa Eruyar “AUS Endeksinin Akıllı Şehirler Endeksindeki Durumu”, Prof.Dr.Orhan B.Alankuş “AUS Endeksi Projesi Genel Çerçevesi” başlıklı konuşmalar gerçekleştirdi. Eindhoven Teknik Üniversitesi Stratejik Bölgelerde Akıllı Mobilite Direktörü Carlo vd Weijer ise ulaşımın geleceği olan “Akıllı Ulaşım, Ulaşımın Geleceği” sunumu ile dikkatleri üzerine topladı. Helsinki Belediyesi (Finlandiya)Akıllı Ulaşım Proje Direktörü Kalle Toivonen da bu bölümde yer alan önemli konuşmacılar arasındaydı.


ITS Kore ve AUSDER Intertraffic İstanbul’da Mutabakat Anlaşması İmzalayacak…

Intertraffic İstanbul, Türkiye’de ulaşım sektöründe çok sayıda dev projenin altında imzası bulunan Kore ile Türk hükümeti arasındaki ikili görüşmelere de ev sahipliği yapacak. Kore’nin önde gelen kurum ve ITS Şirketleri, Karayolları Genel Müdürlüğü (Kore), Novacos, Metabuild, Moru Industrial, Tracom, S-traffic, LG CNS, SK C&C ve POSCO ICT, Intertraffic İstanbul katılımcısı firmalarla toplantılar gerçekleştirecek. Ayrıca, 25 Mayıs tarihinde fuar alanında AUSDER ve ITS Kore Heyeti tarafından Intertraffic Salonu’nda düzenlenecek Türkiye&Kore Oturumu, AUSDER Başkanı Erol Yanar’ın “Birlikte Çalışabilirlik ve AUSDER Açısından Platformların Önemi” başlıklı konuşması ile başlayacak. Güney Kore Ulaştırma Bakanlığı ITS& Yol Güvenliği’nden Başkan Lee Sang Heyon, “Güney Kore Deneyimi Işığında AUS’nin Rolü”nü anlatırken, Ulaştırma Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürü Ensar Kılıç, “AUS’un Türkiye’deki Geleceğine İlişkin Temel Stratejiler”i sunacak. Türkiye&Kore Oturumu, Beyaz Oda’da yapılacak ITS Kore ve AUSDER Mutabakat Anlaşması İmza Töreni ile sona erecek.


Uluslararası Karayolu Federasyonu (IRF), Intertraffic İstanbul’da Workshop Çalışmaları Gerçekleştirecek…

Uluslararası Karayolu Federasyonu (IRF), Intertraffic İstanbul etkinlikleri kapsamında fuar alanında Turuncu Oda’da 4 workshop çalışması gerçekleştirecek. 24 Mayıs’ta gerçekleşecek workshop çalışmaları, “Otomatik Hız Programlarının Başarı İle Uygulanması” ve “Güvenli Ulașım için Akıllı Çözümler” ana başlıkları altında yapılacak. “Otomatik Hız Programlarının Başarı İle Uygulanması” başlıklı ilk workshop çalışmasında “Bir Risk Faktörü Olarak Hız” (Brendan Halleman, Avrupa ve Orta Asya Bașkan Yardımcısı, IRF), “İstanbul'da Hız Yönetimi Programları” (Mustafa Sünnetçi, İBB Trafik, İstanbul Büyükșehir Belediyesi), “Uygulama Teknolojileri Hakkındaki Son Uygulamalar “ (David Montgomery, Global Satıș Müdürü - Uygulama Çözümleri, Siemens) ve “PPP’lerdeki Uygulamalar” (Philip Wijers, Devlet İlișkileri Direktörü, Sensys Gatso Group) konularına yoğunlaşılacak. “Güvenli Ulașım için Akıllı Çözümler” başlıklı ikinci workshop çalışmasında, “Tasarım ile Şehirler Daha Güvenli” (Tolga İmamoğlu, Yol Güvenliği Proje Müdürü, WRI/Embarq), “Akıllı Ulașımda Güvenlik & Trafik Kontrolü” (Sonal Ahuja, MENA Bölgesi Direktörü, PTV) ve “Case study: Karayolu Trafiği Vakalarının Tespiti İçin Yeni Teknolojilerin Tanıtılması” (Jae-Hyoung Park, Metabuild) başlıkları ele alınacak.


25 Mayıs’ta sabah ve öğleden sonra yapılacak IRF Workshop çalışmaları ise “Akıllı Ulașım Sistemlerine Giriș” ve “Taşıt Yolu Analitiklerinin Serbest Bırakılması” üzerine olacak. Workshop çalışmalarının alt başlıkları ise “Big Data ( Büyük Veri) Girişi” ( Dr. William Sowell, Bașkan EDI, IRF Komite Bașkanı – ITS), “Trafik Tıkanıklığı Ölçümü ve Etkileri” (Carlos Roman, Kamu Sektörü Direktörü, INRIX) ve “Networke Müdahaleye Öncelik için CBS” (Vincent Lecamus, CEO, Immergis) olacak.


24 Mayıs’ta IRF’in öğleden sonra yapılacak workshop çalışmalarına paralel olarak Mavi Oda’da TEKDER tarafından yapılacak “Bilgi Teknolojileri Otomotiv Sektörünü Nereye Götürüyor?” başlıklı panelde Türkiye’nin otonom araç üretme potansiyeli Prof. Dr. Metin Gümüş’ün moderatörlüğünde ele alınacak. Panelde Dr. Ahmet Bağış “Haberleșme İletișimi Teknolojilerinin Toplu Tașıma Üzerindeki Etkileri”, Orhan Ünverdi “Türkiye'nin Hibrid ve Elektrikli Toplu Tașıma Araç Üretme Potansiyeli” ve Dr. Abdullah Demi ise “Geçmișten geleceğe yerel araç üretimi” üzerine konuşacak.


Organizatör Rai Amsterdam ve UBM NTSR tarafından 24-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Intertraffic İstanbul 9. Uluslararası Altyapı, Trafik Yönetimi, Yol Güvenliği ve Park Sistemleri Fuarı’nda 30 ülkeden 200’ün üzerinde katılımcı yer alıyor. Fuara başta Avrupa ülkeleri olmak üzere İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Rusya ve Türki Cumhuriyetler gibi 90’dan fazla ülkeden 6.000’i aşkın ziyaretçi bekleniyor. T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma, Özel İdareler, Belediyeler, Müteahhit, Proje ve Danışmanlık Firmaları ve ulaştırma alanında faaliyet gösteren tüm üreticilerin hem katılımcı hem de ziyaretçi profili olarak yer alacağı Intertraffic İstanbul’da, akıllı ulaşım sistemleri, trafik güvenliği, trafik yönetimi ve planlaması, park sistemleri, ulaşım altyapı sistemlerine dair geliştirilen en son ürün, hizmet ve projeler tanıtılacak.



Geri Dön