26 / 05 / 2024

IOSCO'dan kripto varlık düzenlemesi!

IOSCO'dan kripto varlık düzenlemesi!

Uluslararası Sermaye Piyasaları Düzenleyicileri Örgütü (IOSCO), kripto varlık ve pazarlarının düzenlenmesine ilişkin ilk küresel yaklaşımı 18 tavsiye kuralıyla açıkladı.




Aktarılan son dakika detaylarına göre, Uluslararası Sermaye Piyasaları Düzenleyicileri Örgütü (IOSCO), kripto varlık ve pazarlarının düzenlenmesine ilişkin ilk küresel yaklaşımı 18 tavsiye kuralıyla açıkladı.

Uluslararası Sermaye Piyasaları Düzenleyicileri Örgütü'nün yaptığı açıklamaya göre, kripto varlıkların düzenlenmesine ilişkin standartların belirlenerek müşterilerin nasıl korunması gerektiğine ilişkin standartları oluşturmak üzere bir girişim için start verildi.

Paylaşılan detaylara göre, bu kapsamda, Uluslararası Sermaye Piyasaları Düzenleyicileri Örgütü (IOSCO) 18 tavsiye kuralını 6 temel alan üzerine yoğunlaştırdı.

Verilen bilgilere göre, söz konusu bu alanlar, faaliyetlerin ve fonksiyonların dikey entegrasyonundan kaynaklanmış olan çıkar çatışmaları, piyasa manipülasyonu ve dolandırıcılık, sınır ötesi riskler ve düzenleyici iş birliği, gözetim ve müşteri varlıklarının korunması, operasyonel ve teknolojik riskler ile perakende erişimi, uygunluk ve dağıtım şeklinde belirlendi.

IOSCO dan kripto varlık düzenlemesi!

Paylaşılan detaylara göre, Uluslararası Sermaye Piyasaları Düzenleyicileri Örgütü (IOSCO), tavsiye kuralları kamu görüşüne açtı ve önerileri aldıktan sonra yıl sonuna kadar kripto varlıkların düzenlenmesine ilişkin küresel standart önerilerine son şeklini de verecek.

Uluslararası Sermaye Piyasaları Düzenleyicileri Örgütü (IOSCO) Başkanı Jean-Paul Servais, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmesinde, kripto faaliyetlerinde düzenlemeye ilişkin belirsizliklere son vermek için zamanın geldiğini dile getirerek, "Bugün kamu görüşüne açtığımız dosya, uzun bir analiz sürecinin sonucu şeklinde ortaya çıktı. Yatırımcıların korunması ve piyasa bütünlüğüne yönelik çok belirgin olan risklerin ele alınmasında bu tavsiyelerin bir dönüm noktası olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Verilen detaylara göre, Uluslararası Sermaye Piyasaları Düzenleyicileri Örgütü'nün dünya menkul kıymetler piyasalarının yüzde 95'inden fazlasını düzenleyen toplamda 130 üyesi bulunduğunu kaydeden Uluslararası Sermaye Piyasaları Düzenleyicileri Örgütü (IOSCO) Başkanı Jean-Paul Servais, bu üyeler arasındaki iş birliğinin kripto piyasalarında küresel bir çerçeveyi belirlerken müşterilerin korunmasına katkı sağlayacağına da değindi.

Türkiye'nin kredi risk primi bugün 720 baz puana yükseldi! Temerrüt riski artıyor! 

AB ülkelerinde enflasyona Türk işi çözüm! Gıda fiyatlarını sabitlemek için hareke geçtiler!

Buğday fiyatı 13 lira mı olacak? Çiftçiler dikkat! Buğday alım fiyatı ne zaman açıklanacak? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön