18 / 05 / 2024

iPhone 15’ tanıtımından aylar önce görüntülendi! Çok da iyi saklayamamışlar!

iPhone 15’ tanıtımından aylar önce görüntülendi! Çok da iyi saklayamamışlar!

Dün ortaya çıkan sızıntılar Apple'ın gelecek aylarda tanıtacağı modeli doğruladı. İşte iPhone 15 tasarımı ...



iPhone 15 Pro modellerinin özel rengi ortaya çıktı! Fiyatları da tam bu kadar olacak! 25 Şubat 2023 fiyat listesi...iPhone 15 Pro modellerinin özel rengi!

Apple'ın her sene Pro modelleri için hususi renkler sunduğunu biliyoruz. Kimi vakit gümüş-altın karışımı, kimi vakit da petrol yeşili benzeri ancak kendi parlak zeka telefonlarında, hatta yalnızca Pro serisi cihazlarında olan renklerle karşımıza çıkıyor. Bu senenin hususi rengi ise #410D0D renk koduna sahip koyu kırmızı olacak.

Ek olarak öteki modellerde de birtakım yenilikler mevcut. iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'ın aleni mavi ve pembe benzer biçimde 2 yeni renkli prototiplerinin hazırlandığı belirtiliyor. Bunların kodları da sırasıyla #CE3B6C ve #0DB1E2. Her iki rengin de temsili halini aşağıdaki görselde görebilirsiniz.

iPhone 15 Pro modellerinin özel rengi ortaya çıktı! Fiyatları da tam bu kadar olacak! 25 Şubat 2023 fiyat listesi...Yalnızca iPhone 15 Pro modellerinde olacak 8 özellik!

  • Geçtiğimiz ay iPhone 15 Pro modellerinde olacak, doğrusu iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'ta göremeyeceğimiz 8 hususiyet ortaya çıktı. İlk sırada A17 işlemcisi yer alıyor. Bu sene olduğu benzer biçimde Pro olmayan modeller bundan önceki senenin -Apple'ın iddiasına nazaran hala bütün Android çiplerinden daha kuvvetli olan- işlemcisini kullanacak.
  • İkinci sırada yer edinen hususiyet ise Wi-Fi 6E. iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde yeni nesil rabıta yöntemlerine yer verilirken iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'ta Wi-Fi 6 yer alacak. Tabii yalnızca kablosuz değil, öteki rabıta türlerinde de birtakım farklar var.
  • Apple'ın bu sene USB Type-C rabıta noktasına geçeceği yönünde sızıntılar giderek kuvvetleniyor. Fakat bu verilerin büyük bir bölümü yalnızca Pro modellerin bu yüksek süratli bağlantıdan faydalanabileceğini, bu sayede daha süratli şarj olacağını söylüyor.
  • Tasarım tarafında ise tıpkı Pro modellerine hususi olan paslanmaz çelik benzer biçimde titanyum çerçeve sunulacak. Ayrıca monitör çerçevesi de küçültülecek. Ek olarak ön kamera ve sensör adasının da boyutunun küçülebileceği belirtiliyor. Yani monitör kasa payı artırılacak.
  • Cihazın donanımında da birtakım yükseltmeler olması bekleniyor. İlk sızıntılara nazaran, Pro modellerinde 8 GB RAM kullanılacak. Ayrıca Pro Max modeli 6x yada 10x optik yakınlaştırma sunmuş olacağı söyleniyor. Yani 4. kamera gelebilir. Fakat bu kamera özelliği Pro'da yer almayacak. Yani kendi içlerinde de küçük bir ayrışma söz konusu.

iPhone 15 Pro Max ekranında Samsung UDR 2000 paneli olacak!

Samsung'un ocak ayında düzenlenen CES23 etkinliğinde tanıttığı UDR 2000 isminde OLED panellerin ilk defa iPhone 15 Pro Max'de kullanılacağı ortaya çıktı. Zaten daha ilkin de beklenildiği suretiyle Galaxy S23 serisinde gelmeyince bu ihtimal gündeme geldi.

Tabii serinin öteki modelleri için aynı şey geçerli değil. Zira Pro modeli kasıtlı olarak sızıntının haricinde tutuluyor. Bu da büyük olasılıkla iPhone 14 Pro ekranını kullanacağı anlamına geliyor. Fakat düz versiyonlarda büyüme mevcut.

Örneğin iPhone 15 ve iPhone 15 Plus, Pro'larda yer edinen hap şeklindeki delik çentik ve Dinamik Ada özelliklerini aynen alacak. Fakat ekranları aynı olmayacak. Zira bu iki modelin 60 Hz yenileme hızı sunan panellere sahip olacağı belirtiliyor.

Aslında Dinamik Ada hususi durumunun düz modellere gelmesi beklenmiyordu. Ancak Apple'ın iPhone 16 Pro modellerinde kamera ve öteki sensörleri monitör dibine alacağı söyleniyor. Düz modeller ise mevcuttaki tasarımı devam ettirecek. Yani bu geçişi sağlayabilmek için iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'a delikli monitörü getiriyor. 

Galaxy Z Fold 5'in Kapak Ekranı Aynı Kalacak: İşte Yeni Detaylar!
Realme'den flaş adım! Katlanabilir telefon geliyor! Katlanabilir telefon fiyatları düşecek mi?
Müjde gibi müjde geldi! Satıştan kaldırılan iPhone 13 Pro Max yeniden BİM'de! 10 Mart 2023 fiyat listesi...

Geri Dön