24 / 05 / 2024

iPhone'u olan herkes denemeli! İşte gizli iOS 16 özellikleri

iPhone'u olan herkes denemeli! İşte gizli iOS 16 özellikleri

İOS 16'da tanıtılan,  yeniden tasarlanmış bir kilit ekranı ve e-postaları ve metin mesajlarını gönderme  yeteneği gibi  tüm önemli özelliklerin altında , daha az bilinen birçok araç ve ayar vardır. İşte o ayarlar.



Teknik İpuçları logosu

Parola korumalı fotoğraf albümleri ve kolayca erişilebilen Wi-Fi parolaları gibi iOS 16'daki en iyi gizli mücevherler hakkında bilmeniz gerekenleri size göstereceğim.

Kayıtlı Wi-Fi şifrelerini görüntüleyin ve paylaşın 

Apple, iOS kullanıcılarının bir süredir Wi-Fi şifrelerini paylaşmalarına izin veriyor, ancak yalnızca iki Apple cihazını yan yana yerleştirerek. Ve bu özellik otomatik olarak çalışmadıysa, şifreyi ayarlarınızdan çıkaramazdınız. Ayrıca, kaydedilmiş bir Wi-Fi şifresini bir Android kullanıcısı veya bilgisayardaki biri gibi başka biriyle paylaşmak isterseniz, şifreyi hatırlamanız gerekirdi. Şimdiye kadar.

Ayarlar'da, Wi-Fi'ye gidin ve şifresini istediğiniz ağın sağındaki küçük bilgi simgesine dokunun. Ağ şifresini görüntülemek için Şifre bölümüne dokunun ve ardından Face ID'yi kullanın veya şifrenizi görüntülemek için şifrenizi girin. Ardından , parolayı panonuza kopyalamak ve paylaşmak için Kopyala'ya dokunabilirsiniz .
Yinelenen fotoğrafları ve videoları bulun ve kaldırın Belki aynı fotoğrafı birden çok kez kaydettiniz veya bir videoyu birden çok kez indirdiniz, bu da kopyaların fotoğraf albümünüzü kirletmesine neden oldu. 
Yedek depolama alanınız varsa sorun olmayabilir, ancak alanınız tükeniyor, artık iOS 16 ile her bir kopyayı kolayca kaldırabilirsiniz.

Fotoğraflar > Albümler'de , Yardımcı Programlar altında yeni bir Kopyalar albümü görmelisiniz . Apple, tüm fotoğraflarınızı tarar ve o albüme birden fazla kaydettiğiniz tüm fotoğraf veya videoları size gösterir. Oradan, yinelenenleri silebilir veya fotoğrafı en yüksek kalitede (ve ilgili verilerle) tutacak ve ardından diğerlerini çöp kutusuna taşıyacak olan Birleştir düğmesine basabilirsiniz.Benzer fotoğraflar değil, tam kopya olduklarından emin olmak için muhtemelen her bir kopya kümesini gözden geçirmek isteyeceksiniz, ancak Apple'ın 
düşündüğü her bir fotoğrafı ve videoyu kaldırmak için Seç > Tümünü Seç > Birleştir'e de basabilirsiniz. aynı anda çoğaltın.

iPhone u olan herkes denemeli! İşte gizli iOS 16 özellikleri

Siri ile bir telefonu veya FaceTime aramasını kapatın

Siri pek çok şey yapar. Metin mesajı göndermek, yol tarifleri almak veya müzik dinlemek için sanal asistanı kullanabilirsiniz - ancak onun asla yapamadığı bir şey, bir telefon görüşmesini kapatmaktır. Tuhaf değil mi? Şimdi bu nihayet iOS 16 ile bir olasılık.

Ayarlar'da, Siri ve Ara'ya gidin ve önce "Hey Siri"yi Dinle seçeneğinin açık olduğundan emin olun  . Öyleyse, altında yeni bir seçenek görmelisiniz - Çağrı Kapatma . Bu seçeneğe gidin ve Aramayı Kapat öğesini açın . Bir telefon görüşmesinde veya FaceTime görüntülü sohbetindeyken, "Hey, Siri" demeniz ve mevcut görüşmenizi
 sonlandırmasını istemeniz yeterlidir.

 


Geri Dön