06 / 07 / 2024

İş arayanlara müjde! Sanayi devi eleman alacak. Başvurular başladı, geç kalmayın! İşte aranan şartlar

İş arayanlara müjde! Sanayi devi eleman alacak. Başvurular başladı, geç kalmayın! İşte aranan şartlar

Yassı Çelik devi İsdemir büyüme ihtiyaçları doğrultusunda eleman alacağını duyurdu. Başvurular bugün başladı (20 Aralık 2022) geç kalmayın...



İsdemir'de görev yapmak için başvuracak adaylarda, meslek liselerinin elektrik, elektronik, endüstriyel otomasyon, makine teknolojisi, metal teknolojisi, metalürji teknolojisi, bilişim teknolojileri, motorlu araçlar teknolojisi ve meslek yüksekokullarının elektrik-elektronik, enerji, endüstriyel otomasyon, makine teknolojisi, metal teknolojisi, metalürji teknolojisi, bilgisayar teknolojileri alanlarından mezun olma şartı aranacak.

18-25 yaş aralığı kriter

İsdemir'e çalışmak için başvuru yapacak Aaaylarda ayrıca başvuru yaptıkları tarih itibariyle 18-25 yaş aralığında olma, askerliğini yapmaya engeli bulunmama, sağlık muayenesinde çok tehlikeli iş sınıflarında çalışabilmeye uygunluk ve görevlerini yapmaya engel olabilecek herhangi bir bedensel veya ruhsal rahatsızlığın olmaması şartları da aranıyor.

Online sınav yapılacak

İsdemir'de çalışmak için fiziksel başvuruyu tamamlayan adaylara internet üzerinden sınav yapılacak. Adayların, kimlik belgeleri ile yapacağı fiziksel başvuruların yanı sıra eş ve kardeşler dahil birinci derece yakınlarının nüfus kayıt örneğiyle birlikte yapacağı başvurular da geçerli sayılacak. Fiziksel başvuru esnasında adaylara verilecek link üzerinden başvuru süreci online devam edecek, uygulanacak sınav ve değerlendirmelerde başarılı olan adaylar arasından işe alımlar gerçekleştirilecek. Öte yandan İsdemir'in saat ücretli tüm pozisyonlarda yıl boyunca ihtiyaçları doğrultusunda işe alımlarını sürdüreceği açıklandı.

Oyak çatısı altında faaliyet gösteriyor

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından, 31 Ocak 2002'de Hisse Devir Sözleşmesi ile, yassı üretime geçilmesine yönelik yatırımların yapılması şartı ile Erdemir'e devredilen İsdemir,  OYAK’ın Erdemir’i satın alması ile birlikte; 27 Şubat 2006 tarihinde OYAK çatısı altında faaliyet göstermeye başladı. İsdemir hisselerinin yüzde 94,87'si Erdemir'e, yüzde 5,13'ü ise diğer ortaklara ait.  İsdemir halen Türkiye'nin uzun ve yassı ürün üreten tek entegre tesisi olma özelliğini taşıyor.


Geri Dön