09 / 05 / 2024

İş Bankası Grubu’ndan faaliyet alanında yenilik! Enerji sektörünü de dahil etti

İş Bankası Grubu’ndan faaliyet alanında yenilik! Enerji sektörünü de dahil etti

İş Bankası Grubu’ndan faaliyet alanında yepyeni bir yenilik geldi. İŞ Bankası Grubu faaliyet alanına enerji sektörünü de dahil etti. İşte detaylar…



ENERJİ BAĞIMLILIĞINI DÜŞÜRECEK DÖNÜŞÜMÜN ETKİLİ BİR AKTÖRÜ OLMAYI HEDEF HALİNE GETİRİYOR

Bugüne kadar elektrik enerjisi sektörüne sağlamış olduğu kredi desteği ile Türkiye’nin senelik elektrik enerjisi üretimine ciddi bir oranda katkısı bulunan İş Bankası Grubu, halihazırda kurulu gücü 800 MW’ın üstünde olan yenilenebilir enerji santrallerindeki hissedarlıkları ile birlikte sektörde aynı zamanda yatırımcı rolünü üstlenmiş durumda.

Dünyada; pandemi ve izleyen süreçte yaşanmış olan gelişmeler ile son zamanlarda Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklanan etkiler, ülkelerin enerji verimliliklerini de artıracak ve enerji bağımlılıklarını düşürecek yapısal dönüşümleri gerçekleştirmelerinin önemini bir kez daha göstermekte. İş Enerji de gerçekleştireceği yatırımlar ile söz konusu dönüşüm zaman zarfının etkili bir aktörü olmayı hedef haline getiriyor.

GRUBUN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YAKLAŞIMINI PEKİŞTİRECEK

İş Enerji’nin hidrolik, rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir bir enerji kaynaklarına dayalı bir şekilde üretim yapan santrallere portföyünde ağırlıklı bir şekilde yer vermeyi hedeflemesi, İş Bankası’nın “sürdürülebilirlik” yaklaşımının bir kısmını oluşturan “yeşil ekonomi” dönüşümüne katkı sağlama anlayışını da pekiştirecek bir adım oluyor.

İş Bankası Grubu’ndan faaliyet alanında yenilik! Enerji sektörünü de dahil etti

Resmi Gazete’de yayımlandı! İşte 2023-2025 dönemi yatırım programı genelgesi

En düşük emekli maaşı 5 bin lira! Asgari ücret 7 bin 500 lira! Rakamlar bir bir ortaya çıkıyor! Çalışan herkes bu habere

Küçük yatırımcılar için tehlike çanları çalıyor! Ekonomistler birer birer uyardı!  Yatırım yapacaksanız hemen bu habere

 


Geri Dön