27 / 04 / 2024

İş Bankası'nın ardından Denizbank da aynı kararı aldı

İş Bankası'nın ardından Denizbank da aynı kararı aldı

ABD'nin ve Batı'nın ambargoyu delmeye yardım nedeniyle yaptırım sopasının sallamasının ardından Rusya'nın ödeme sistemi içindeki 5 bankadan, özel sektöre ait olan ikisi sistem dışına çıktı. Kamu banklarının nasıl bir eylem planı izleyeceği merakla bekleniyor.



Euronews'ta yer alan habere göre; hisseleri bugün günü yüzde 10 değer kaybeden İş Bankası, Mir ödemelerini durdurduklarını ve ABD Hazine Bakanlığı'nın yeni yaptırımlarını değerlendirdiklerini açıklamıştı. Banka ayrıca ulusal ve uluslararası hukuka, düzenlemelere ve ticari iş kurallarına uygun davranma konusunda kararlı olduklarını ifade etmişti.

Denizbank da İngiliz Haber Ajansı Reuters'a yaptığı açıklamada, "Şu anda Mir ile hizmeti veremiyoruz" dedi ve bankanın "uluslararası yaptırım düzenlemelerine uygun hareket ettiği" dile getirildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön