27 / 04 / 2024

İş Bankası'nın ardından Denizbank da aynı kararı aldı

İş Bankası'nın ardından Denizbank da aynı kararı aldı

ABD'nin ve Batı'nın ambargoyu delmeye yardım nedeniyle yaptırım sopasının sallamasının ardından Rusya'nın ödeme sistemi içindeki 5 bankadan, özel sektöre ait olan ikisi sistem dışına çıktı. Kamu banklarının nasıl bir eylem planı izleyeceği merakla bekleniyor.



ABD Hazine Bakanlığı geçen ay aralarında Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD)'a bir mektup göndererek Rusya'ya yönelik yaptırımlar gereği olarak ticari bağları kesmemeleri halinde cezalarla karşı karşıya kalabilecekleri uyarısında bulunmuştu.

Reuters haber ajansının haberinde iki bankanın ayrı ayrı açıklamalarla Mir sisteminin kullanımını durdurması, Türkiye'nin dengeli bir diplomasi izlemeye çalıştığı bir dönemde Batı ile Rusya arasındaki mali ateş arasında kalmaktan kaçınma çabalarının yansıttığı belirtildi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön