28 / 04 / 2024

İş GYO'nun gayrimenkullerinin 2021 kira değeri ne oldu?

İş GYO'nun gayrimenkullerinin 2021 kira değeri ne oldu?

İş GYO portföyünde yer alan gayrimenkullerden 2021 yılı dönemi alışveriş merkezi ve iki çarşı için alınan ekspertiz kira bedeli KDV hariç 9 milyon 3 bin TL, kira geliri toplamı ise KDV hariç 7 milyon 5 bin TL  değerinde gerçekleşti. 



IS Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kira gelirleri hakkında açıklama yaptı.

IS GYO portföyünde yer alan gayrimenkullerden 2021 yılı dönemi alışveriş merkezi ve iki çarşı için alınan ekspertiz kira bedeli KDV hariç 9 milyon 3 bin TL, kira geliri toplamı ise KDV hariç 7 milyon 5 bin TL  değerinde gerçekleşti. 

IS GYO'nun KAP açıklaması:

Sermaye Piyasası Kurulu'nun Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nin 37/2 maddesi uyarınca yapılan açıklamadır.

2021 yılına ilişkin olarak, yıllık bazda ortalama doluluğa karşılık gelen yıllık ekspertiz kira bedeli ile elde edilen yıllık kira geliri karşılaştırıldığında; Koronavirüs küresel salgınının 2021 yılı içerisinde devam eden etkileri kapsamında portföyümüzde bulunan Ege Perla Alışveriş Merkezi, Kule Çarşı ve Tuzla Meydan Çarşı'dan ekspertiz kira bedelinin altında kira geliri elde edilmiştir.

Ekspertiz kira bedelinin altında kira geliri elde edilen alışveriş merkezi ve iki çarşının 2021 yılı için yıllık kira ekspertiz bedeli toplamları KDV hariç 9,3 milyon TL, 2021 yılı sonunda elde edilen toplam kira gelirleri ise KDV hariç 7,5 milyon TL'dir. Ayrıca, yukarıda değinilen pandemi etkisi sonucunda, Ege Perla AVM'de ilişkili tarafa kiralanan ATM alanı ile Paşabahçe Mağazası'ndan ekspertiz kira bedelinin altında kira geliri elde edilmiştir.

İlgili konu, yapılacak ilk genel kurul toplantısının gündemine alınarak pay sahiplerine bilgi verilecektir.

İş GYO'nun hasılatı 2021'de ne kadar oldu?


Geri Dön