11 / 05 / 2024

İş yeri kiraları illallah dedirtti, hükümete çok önemli çağrı yapıldı!

İş yeri kiraları illallah dedirtti, hükümete çok önemli çağrı yapıldı!

Türkiye’de her geçen artan ev kiralarının haricinde iş yeri kiraları da esnafa illallah dedirtiyor. Ülkenin hemen her şehrinde Pek çok esnaf, ay sonu yüksek rakamlar nedeniyle ödemekte zorlanırken, bazı semtlerdeki kira ücretleri ise kepenk indirtirken, hükümete ilginç bir çağrı yapıldı.



ARTIŞLAR YÜZDE 25 İLE SINIRLANSIN!

İstenilen kira artışını yapmayan esnafın dükkanını boşaltmaya zorlandığına işaret eden Palandöken, "Oraya bir yatırım yapılmış, o dükkanın işlemesi için yıllar geçirilmiş. Bu dükkan için tadilat, tasarım ve tabela yatırımları yapılmış, başka bir yere taşınması daha büyük maliyet oluşturuyor” diye konuştu.

İş yeri kiraları illallah dedirtti, hükümete çok önemli çağrı yapıldı!

Bendevi Palandöken, konut kiralarındaki artış oranının yüzde 25 ile sınırlandırıldığını anımsatarak, dükkanlarda böyle bir uygulamaya gidilmediğine dikkati çekti.

Bu kira rakamlarını esnafın artık kaldıramayacağını vurgulayan Palandöken, iş yeri kiraları belli bir süre sabitlenmesi çağrı yaptı.

Zaten elektrik, doğal gaz faturalarının esnafın belini büktüğünü dile getiren Palandöken, “Esnaf işletmeleri ve dükkanları için de yüzde 25 sınırlaması gibi bir uygulamanın getirilmesi çağrısı yapıyoruz” şeklinde konuştu. Okullardaki kantin kiralarının yüzde 25 ile sınırlandırıldığını hatırlatan Palandöken, böylece fiyatların yükselmesinin önüne geçilmesi sağlandığını söyledi. Palandöken, iş yeri kiralarına getirilecek sınırlamanın yerel yönetimler, kamu kurumları ve vakıf iş yerleri için de bu uygulanması halinde esnafın rahat edeceğini savundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön