29 / 04 / 2024

Isı yalıtımlı seramik satışa çıkıyor

Isı yalıtımlı seramik satışa çıkıyor

Isı yalıtımlı seramik üreten Salim Avcı, bu çalışmanın seramik sektörüne önemli kazançlar sağlayacağını ifade etti



Bilecik'in Söğüt ilçesinde inşaat malzemesi satışı yapan Salim Avcı, 2 yıldır üzerinde çalıştığı ısı yalıtımlı seramiği tescil ettirmek için Türkiye Patent Enstitüsüne müracaat etti.

Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştığı projeyi sonuçlandırdığını belirterek, yüzde 50 ısı yalıtımı sağlayan seramiği döşemeye hazır hale getirdiğini kaydetti.

Bu çalışmanın seramik sektörüne ve vatandaşa önemli kazançlar sağlayacağını ifade eden Avcı, bugüne kadar 21 kez deneme üretimi yaptığı ürünün kendi evinde uyguladığını bildirdi.

Avcı, evindeki seramiklerin özellikle kış aylarında soğuk olmasından rahatsız olduğu için böyle bir çalışma yapmaya karar verdiğini anlatarak, şöyle konuştu:

"Seramiğin gerekli yerlerde kullanılıp sıcak olmasının nasıl sağlanabileceğini düşünmekle bu işe başladım. Ayrıca Söğüt'ün seramik sektöründe önemli rol oynaması ve çok sayıda fabrika olması bir avantajdı. Bu fabrikaların
pazarlarının daralmasından dolayı çevremdeki insanların dönemsel olarak işsiz kalmaları da beni fazlasıyla üzüyordu. Çalışmalarımı tamamladım ve evimin banyosunda uyguladım. Banyo sauna kadar sıcak oldu. Bu ürünün kullanılması durumunda seramiğin kullanım alanı fazlasıyla genişleyebilir. Üreticilerin kapasiteleri de umulmadık derecede artabilir. İstihdam da bu oranda artar. Ürünün kullanım alanlarında hem ısı yalıtımı sağlayıp hem de dekoratif bir görünüm verilebilir."

"Teraslar, gömme balkonlar, banyo, mutfak, antre ve özellikle dış cephede kullanılabilecek bu ürünün eşdeğer yalıtım sistemlerine göre daha ekonomik ve uzun ömürlü" olduğunu belirterek, yalıtımlı seramik ürününü TPE'ye tescil ettirmek için müracaatta bulunduğunu ve buluşunu koruma altına aldırttığını sözlerine ekledi.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Isı yalıtımlı seramik satışa çıkıyor

Bilecik'in Söğüt ilçesinde inşaat malzemesi satan Salim Avcı, iki yıldır üzerinde çalıştığı ısı yalıtımlı seramiği tescil ettirmek için Türkiye Patent Enstitüsüne müraacat etti. Avcı, yüzde 50 ısı yalıtımı sağlayan seramiği döşemeye hazır hale getirdiğini kaydetti. Bu çalışmanın seramik sektörüne ve vatandaşa önemli kazançlar sağlayacağını ifade eden Avcı, 21 kez deneme üretimi yaptığı ürünün evinde uyguladığını bildirdi. Avcı, "Teraslar, balkonlar, banyo, mutfak ve dış cephede kullanılabilir. Eşdeğerlerine göre daha ekonomik" dedi.
Sabah


Geri Dön