13 / 05 / 2024

Bilecik\'te ısı yalıtımlı seramik üretimi yapıldı

Bilecik\'te ısı yalıtımlı seramik üretimi yapıldı

Isı yalıtımlı seramik üreten Salim Avcı, bu çalışmanın seramik sektörüne önemli kazançlar sağlayacağını ifade etti

Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi üretildi! İşte faydaları...

Marterm, Kahramanmaraş'ta son bir senedir akademisyenlerden oluşan bir kadroyla AR-Ge faaliyetleri yürüterek, 'Keçi kılı içerikli ses ve ısı yalıtım' ürününün üretimine başladı. Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi resmen üretildi. Peki nerelerde kullanılır, faydaları neler

Prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır? 

Prefabrik ev ısı yalıtımı, konutlarda konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratmak için önemli bir uygulamadır. Ancak bu uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Peki prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte detaylar... 

Gazze'de ısı yalıtımlı tuğla geliştirildi!

Gazze'de yaşanan elektrik krizinin etkilerini hafifletmek için ısı, su ve ses yalıtımı sağlayan tuğla üretti. Filistinli akademisyenlerin söz konusu icadı İngiltere, Avustralya ve Mısır'daki bilimsel dergilerden inceleme kabulü aldı.

Isı yalıtımlı binalar yüzde 40 enerji tasarrufu sağlıyor!

Isı yalıtımı sağlayan yapı malzemeleriyle inşa edilen binalar, enerji tasarrufu sağlıyor! Ortalama 100 metrekarelik evde yaşayan bir aile, doğayı korumanın yanı sıra, mevsimlere de bağlı olarak yılda 3.000 TL’ye varan tasarruf sağlıyor.

Isı yalıtımı olan binalara vergi muafiyeti!

Enerji tasarrufunu teşvik etmek için atılan adımlara ısı yalıtımı için yapılan harcamalar da dahil oldu. İşletmeler bir defaya mahsus olmak üzere, binalarında yaptıracakları yalıtımları, amortisman yöntemiyle yıllara yayarak değil, tek seferde gider gösterebilecek

Depreme karşı su yalıtımlı binalar inşa edilmeli!

Deprem kuşağında bulunan ülkemizde alınması gereken en temel önlemlerin başında su yalıtımlı binalar inşa etmenin geldiğini belirten İZODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, “Maalesef ülke olarak, su yalıtımsız yapılar nedeniyle, güvenli, sağlıklı ve kaliteli bina sayısı konusunda isten

Torbalı Ravza Konakları, ses yalıtımıyla dikkat çekiyor!

37 daireden oluşan Torbalı Ravza Konakları tamamlandı. Akkale İnşaat tarafından satışa sunulan daireler, ses geçirmez ve ısı yalıtımlı özelliği ile dikkat çekiyor. İşte konutların özellikleri...

Kentsel dönüşümde ısı yalıtımlı ürün tercihleri arttı!

Nota Isı ve Yapı Sistemleri Genel Koordinatörü Ersan Ergün, ısı yalıtımının yasal bir zorunluluk haline geldiğini belirterek, “Yeni binalarda ve özellikle kentsel dönüşüm projelerinde ısı tasarrufuna dönük ürünler daha fazla tercih edilmeye başlandı." ded

Isı yalıtımı yönetmeliği 2015!

Isı yalıtımı yönetmeliği, binalardaki ısı kayıplarının azaltılmasına, enerji tasarrufu sağlanmasına ve uygulamaya dair usul ve esasları düzenliyor. Peki, yönetmelik esasları nelerdir? İşte ısı yalıtımı yönetmeliği 2015..

Binalarda ısı yalıtımı nasıl gerçekleşir?

Binalarda ısı yalıtımı en az binanın temeli kadar önem teşkil ediyor. Nasıl ki temeli sağlam olmayan bir ev bizim için tehlike arz ediyorsa, yalıtımı olmayan evde aynı şekilde oluyor. Peki, binalarda ısı yalıtımı nasıl gerçekleşir?

Enerji verimliliği için binalara ısı yalıtımı yapılmalı!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu; "Enerji verimliliğinde hedeflere ulaşmak için toplam tüketimde önemli paya sahip olan binalarımızın ısı yalıtımlı olmasını sağlamalıyız" dedi..

Isoplaster ısı yalıtımında yüzde 70 tasarruf sağlıyor!

Eclactia, enerji faturalarının ağır yükünden kurtulmak isteyen bina sahiplerine, ısı yalıtımının tüm aşamalarında güvenilir hizmet ve malzeme garantisi sunuyor. ISOPLASTER yalıtım malzemesi ile yüzde 70 enerji tasarrufu yapmak mümkün.

Apartman ısı yalıtım kararı nasıl alınır?

Yalıtım, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Apartmanınıza yalıtım yaptırmak istediğinizi düşünelim. Peki, apartman ısı yalıtım kararı nasıl alınır?

Bilecik\'te ısı yalıtımlı seramik üretimi yapıldı Haberi

Bilecik\'te ısı yalıtımlı seramik üretimi yapıldı

Bilecik'in Söğüt ilçesinde inşaat malzemesi satışı yapan Salim Avcı, 2 yıldır üzerinde çalıştığı ısı yalıtımlı seramiği tescil ettirmek için Türkiye Patent Enstitüsüne müracaat etti.

Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştığı projeyi sonuçlandırdığını belirterek, yüzde 50 ısı yalıtımı sağlayan seramiği döşemeye hazır hale getirdiğini kaydetti.

Bu çalışmanın seramik sektörüne ve vatandaşa önemli kazançlar sağlayacağını ifade eden Avcı, bugüne kadar 21 kez deneme üretimi yaptığı ürünün kendi evinde uyguladığını bildirdi.

Avcı, evindeki seramiklerin özellikle kış aylarında soğuk olmasından rahatsız olduğu için böyle bir çalışma yapmaya karar verdiğini anlatarak, şöyle konuştu:

"Seramiğin gerekli yerlerde kullanılıp sıcak olmasının nasıl sağlanabileceğini düşünmekle bu işe başladım. Ayrıca Söğüt'ün seramik sektöründe önemli rol oynaması ve çok sayıda fabrika olması bir avantajdı. Bu fabrikaların
pazarlarının daralmasından dolayı çevremdeki...