04 / 05 / 2024

Işık armatürü seçerken bu hataları yapmayın!

Işık armatürü seçerken bu hataları yapmayın!

Farklı tarzda üretilen ışık armatürleri arasında seçim yapmak sizin için çok mu zor? Wone Lighting, Işık armatürü seçerken yapmamanız gereken 3 hatayı belirtti. Işık armatürü seçerken bu hataları yapmayın...



Farklı tarzda üretilen ışık armatürleri arasında seçim yapmak sizin için çok mu zor? Işık armatürü seçerken yapmamanız gereken 3 hata yazımızda sizlerle. İşte o hatalar...




1.Hata: Fonksiyonellik Bakımından Işık Armatürü Seçimi

Mekanınızın görüntüsünü şıklaştıracak ve ona farklı havalar katacak birçok aydınlatma armatürü değişik fiyatlarda satılmaktadır. Sadece ve sadece görüntüye odaklandığınız bir aydınlatma armatürü sizi uygun aydınlatmadan mahrum edebilir.  Seçeceğiniz doğru bir armatür ile doğru bir aydınlanma ve ışık kalitesine kavuşursunuz. Işık armatürü seçerken ivedilikte bunu göz önüne almalısınız.

2. Hata: Mevcut Tavan Yüksekliği Bakımından Işık Armatürü Seçimi

Tavan yüksekliği evinizde rahatça dolaşabilmeniz açısından çok önemlidir. Bu yüzden yürüme ev içindeki yürüme alanlarınızda sarkıt şeklindeki aydınlatmaları tercih edin. 

Eğer ki tavanınız standart bir yükseklikte ise ve lambayı herhangi bir yüksek bir objenin üzerine koymayı düşünmüyorsanız sıva altı armatürleri kullanmanız uygun olacaktır. Sıva armatürleri ile evin uzun boylu bireylerini güvence altına almış olacaksınız. 

Türkiye’de yaygın olarak kullanılan 2. Tavan tipi standart ve 3,50 metre arasındaki tavanlardır. Bu ölçülerde bir tavanınız varsa tavana bir adım uzaklıktaki sıva altı armatürleri seçebilirsiniz.


3. Hata: Asma Işıklandırılmaların Gereksiz Şekilde Kullanılması

Her odanızın ölçüsü farklı olmakla birlikte, bu odaların tümü en iyi şekilde ışıklandırmayı hak eder.  Genel bir aydınlatma elde etmek isterseniz, odalarınızda farklı türdeki ışık armatürlerini kombinleyerek kullanabilirsiniz. Tabi ki bu şekilde bir aydınlatma yapacaksanız anlattığımız 3 maddeyi göz ardı etmemelisiniz.



Geri Dön