02 / 05 / 2024

İskenderun İçme Suyu Arıtma Tesisi planlanan tarihte tamamlanamadı!

İskenderun İçme Suyu Arıtma Tesisi planlanan tarihte tamamlanamadı!

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Aslantaş Barajı'ndan gelecek suyu arıtacak İskenderun İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaatı, planlanan tarihin üzerinden aylar geçmesine rağmen halen tamamlanamadı. Tesisin yapımını üstlenen yüklenici firma, çalışmayı bıraktı.



Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Aslantaş Barajı'ndan gelecek suyu arıtacak İskenderun İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaatı, planlanan tarihin üzerinden aylar geçmesine rağmen halen tamamlanamadı. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun temelini atıp, 12.12.2012 saat 12.12'de açılışını yapacaklarını duyurduğu tesisin yapımını üstlenen yüklenici firma, çalışmayı bıraktı. Bunun üzerine bu şirkete iş yapan taşeron firma ve esnaf ilme çalışanlar da mağdur oldu.
İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, 16 milyon 930 bin liraya ihale edilen arıtma tesisi inşaatının bitmemesi nedeniyle Aslantaş Barajı'ndan gelecek olan içme suyunun da şehre verilmesinde gecikme yaşandığını söyledi.
Başkan Civelek, kentin Fransızlardan kalma içme suyu şebekesini büyük oranda yenilediklerini belirtip, "İçme suyu şebekemizin yüzde 90'ı tamamlandı. Aslantaş Barajı'ndan gelecek ve 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'ndeki arıtma tesisinden geçtikten sonra şehre vereceğimiz suya inşaat tamamlanmadığı için gecikiyor. İhaleyi alan firmanın işi geciktirmesinden dolayı bu olumsuzluk yaşandı" diye konuştu.


Milliyet Güney

Geri Dön