12 / 05 / 2024

İskenderun'da depremzedeler için kurulan 201 konteynerde yaşam başladı!

İskenderun'da depremzedeler için kurulan 201 konteynerde yaşam başladı!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Konya Organize Sanayi Bölgesi tarafından yaptırılan 201 konteyner depremzedelere teslim edildi.



201 KONTEYNERDE YAŞAM BAŞLIYOR!

Konya Organize Sanayi Bölgesi ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, açılış töreninde, depremlerin ardından depremzede ailelelere destek olduklarını açıkladı.

Depremin ilk günlerinde arama kurtarma çalışmalarına destek verdiklerini belirten Kütükcü, ''İlk günlerin ihtiyaçları öncelikle canlarımızı kurtarmaktı.'' diyerek bu çalışmalar sonlanmaya başladıktan sonra da insani ihtiyaçların öne çıktığını söyledi.

 İskenderun da depremzedeler için kurulan 201 konteynerde yaşam başladı!

Yani mağdur olan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya odaklandıklarının altını çizen Kütükçü: '' Bölgede en çok yıkıma uğrayan, hasar gören Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep'imizin ilçelerine odaklanan OSBÜK, eşleştirme çalışmasıyla tüm organize sanayi bölgelerimizi harekete geçirdi." dedi.

Kütükcü, eşleştirme çalışmaları kapsamında İskenderun'da yapımına başladıkları 201 konteynerin kurulumunun sona erdiğini ve depremzedelere teslimlerin yapıldığını söyledi.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, konteynerin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.


Geri Dön