27 / 04 / 2024

İŞKUR açıkladı! KPSS'siz bekçi alımı yapılacak...

İŞKUR açıkladı! KPSS'siz bekçi alımı yapılacak...

İŞKUR tarafından yapılan duyurularda, en az lise mezunları başvurabileceği ve 81 ilde geçerli olacak KPSS’siz bekçi alımı yapacağını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...



Bekçi alımlarını bekleyen adaylar için güzel bir haber İŞKUR'dan geldi. Yapılan açıklama kapsamında aktarılan son habere göre en az lise mezunları arasından başvuru yapanlar bekçi olarak işe başlatılacağı kaydedildi. Buna göre, İŞKUR üzerinden yapılan alımlarda KPSS şartı aranmayacak. Başvurular ise online olarak başladı.

Bekçi alımını bekleyenlere, aktarılan son habere göre farklı iller için bekçi alımı başladı. Başvuruda bulunmak isteyenler için KPSS şartının aranmayacağı, alımların özel sektör için yapılacağı kaydedildi.

Bu kapsamda, bekçi alımı için başvuruların internet üzerinden yapılabileceği de belirtildi. Yapılacak alımlar için genellikle inşaat işyeri bekçisi alımının olacağı kaydedildi.  bildirildi. Adaylar için gerekli başvuru şartları ve alımların yapılacağı illere ilişkin detaylar haberimizde yer alıyor.

KPSS ŞARTI YOK

Alımların özel sektörlere yapılması sebebi ile KPSS şartının aranmayacağının altı çizildi. Buna göre, dönemsel olarak çeşitli kamu kurumları yapacağı bekçi alımları için KPSS şartı istenebiliyor. Fakat İŞKUR üzerinden yapılan bu alımlar için KPSS şartı aranmayacak.

İŞKUR açıkladı! KPSS siz bekçi alımı yapılacak...

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU

İnternet üzerinden bekçi alımına başvurmak isteyenler için detaylar açıklandı. Online olarak yapılacak başvurularda genel şartlar belli oldu. İŞKUR üzerinden yapılan bekçi alımında adayların taşıması gereken genel şartlar şu şekilde:

- Adayların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması.

- En az 18 yaşını tamamlamış olması durumu. (Üst yaş sınırı ilanlara göre farklılık gösterebilir)

- En az ilkokul mezunu olmak. (Bazı ilanlarda lise mezunu şartı istenebilir)

- Adli sicil kaydının olmaması durumu.

- Çalışmasına engel olabilecek herhangi bir akıl sağlığının olmaması.

- Gece saatlerinde çalışabilmek.

- Güvenlik soruşturmasının olumlu geçmesi.

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Başvuruda bulunmak isteyenler için detaylar belli oldu. Online olarak yapılacak başvurular için son başvuru tarihleri ilanlara arasında da farklılık gösterebilmektedir. İŞKUR şubesine müracaat edebileceğiniz gibi, online İŞKUR üzerinden başvurularınızı yapabilirsiniz.

İŞKUR duyurdu! 81 ilde kadın erkek büro memuru alımı başladı...

İŞKUR, Türkiye genelinde iş arayanları bilgilendirmek için stantlar kuracak

İŞKUR duyurdu! Hastanelere KPSS’siz Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi alımı gerçekleşecek

İŞKUR duyurdu! Kamu kurumunda çalışacak daimi personel alınacak


Geri Dön